25 Νοεμβρίου 2014

Πανηγυρικός Εσπερινός της Πολιούχου της Κατερίνης





Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνηςγια την εορτή της Πολιούχου της πόλης  Αγίας Πανσόφου Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων κ. Νικηφόρος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και του οικείου Ιεράρχη, Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Τον θ. λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, που αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Αικατερίνης. Τόνισε ότι η Αγία Αικατερίνη είναι παράδειγμα επίγειου βίου καθώς πέρα από το ότι κατέκτησε όλες τις γνώσεις των ανθρώπων της εποχής της νυμφεύτηκε και τον Μέγα Νυμφίο, τον Χριστό, και με το μαρτύριο της έφτασε κοντά Του.
Στον Πανηγυρικό  Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος της πόλης κ. Σάββας Χιονίδης  καθώς πλήθος πιστών, που έσπευσαν να τιμήσουν την Πολιούχο Μεγαλομάρτυρα. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού τέθηκαν σε προσκύνηση η ιστορική εικόνα της Παναγίας της Πέτρας Ολύμπου, άλλα και τεμάχιο από το χαριτόβρυτο λείψανο της Πολιούχου, που θησαυρίζεται στον Ιερό Καθεδρικό Ναό.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης (Α' Κοιμητηρίου), που αποτελεί και τον αρχαιότερο Ναό της Κατερίνης, τελέστηκε  κατά την παράδοση Αγρυπνία, με την συμμετοχή πολλών πιστών..  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !