18 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ






Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Νεοκαισάρειας  του θαυματουργούστη Νεοκαισάρεια Κατερίνης. Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία. Της πανηγυρικής Θ.Λειτουργίας, τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, προεξήρχε ο Σεβασμιωτατος ΜητροπολίτηςΚίτρους,Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.
Γεώργιος,πλαισιωμένοςαπόκληρικούς της ΙεράςΜητροπόλεως.
Οι Νεοκαισαριώτεςέσπευσαν να τιμήσουν τον ΆγιοΓρηγόριοΝεοκαισαρείας  του Πόντου με τον όποιοσυνδέονταιαπό τις προγονικέςπατρίδες τους. Τον Θ. Λόγοκήρυξε ο Σεβασμιώτατος που αναφέρθηκε στον βίο του Αγίουάλλα και στον άρρηκτοδεσμό που υφίσταται ανάμεσαστη νέα πατρίδακαι στηναλησμόνητηπατρογονικήεστία. Αναφέρθηκεεπίσης και στην πρόσφατηεπίσκεψή του στη Στουτγκάρδη της Γερμανίαςστα τέλη Οκτωβρίου, προσκεκλημμένος του Συλλόγου Μεταναστών Νεοκαισαριωτών.
Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατοςμετέβηστο ΚέντροΗμέρας  "4 Εποχές". Πρόκειται για μια αποκαταστασιακήδομή του Ψυχιατρικού Τομέα του ΓενικούΝοσοκομείουΚατερίνης. Το κέντροαπασχολείενήλικαάτομα με ψυχικές, κοινωνικές και νοητικέςαναπηρίες. Εκεί, αφούσυνομίλησε με τους ασθενείς, ξεναγήθηκεαπό το επιστημονικό προσωπικό στους χώρους του κέντρουαποκατάστασης. Πριν αναχωρήσει, ανέγνωσε μια ευχή υπερ υγείας των δοκιμαζόμενων από ψυχικές νόσους. Τέλος, συνεχάρη τους υπευθύνους για την εξαιρετική οργάνωση της ψυχιατρικής αυτής μονάδας και ευχήθηκε καλή δύναμη στο ευθυνοφόρο έργο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !