7 Νοεμβρίου 2014

Τακτικές δωρεάν παιδιατρικές εξετάσεις από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με μόνιμη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών παραμένει χρήσιμος σύμμαχος των γονέων που αγωνιούν για το πώς θα καταφέρουν εν μέσω κρίσης να εξασφαλίσουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των οικογενειών τους.

Μέσω των δύο Δημοτικών  Ιατρείων, που λειτουργούν σε Συκιές και Νεάπολη υπό την ευθύνη του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, η δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει εδώ και αρκετά χρόνια την πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες ιατρικών εξετάσεων στα παιδιά ευπαθών κατηγοριών συμπολιτών μας.
Αναγνωρίζοντας, μάλιστα, το έντονο πρόβλημα που καταγράφεται στην τοπική κοινωνία, με τον αριθμό των οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν έστω και τα έξοδα μιας εξέτασης σε δημόσιο νοσοκομείο, αποφάσισε τη διεύρυνση των κριτηρίων συμμετοχής των δικαιούχων.
Ενώ, λοιπόν, δικαιούχοι των Δημοτικών Ιατρείων ήταν μέχρι πρότινος άπορες και ανασφάλιστες οικογένειες, πλέον προστίθενται και οικογένειες όπου και οι δύο γονείς είναι άνεργοι. Μόνη προϋπόθεση είναι η εγγραφή των ενδιαφερόμενων στις καταστάσεις των δικαιούχων των Δημοτικών Ιατρείων, που αποτελεί απλή και τυπική διαδικασία.

Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων
«Οι δυσκολίες που περνούν σήμερα οι περισσότερες οικογένειες είναι πρωτοφανείς. Είναι αδιανόητο, ενώ υποτίθεται ότι οι κοινωνίες μας προοδεύουν και αναπτύσσονται, να υπάρχουν γονείς που βιώνουν καθημερινά το αδιέξοδο της οικονομικής κάλυψης όχι κάποιας πολυτέλειας, αλλά της απόλυτα αναγκαίας ιατρικής φροντίδας των παιδιών τους. Είναι κάτι που εμείς δεν το αποδεχόμαστε και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας δεν θα επιτρέψουμε να συμβαίνει στους συμπολίτες μας», τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αριστείδης Γαλανός, και προσθέτουν: «Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα παιδιά μπορούν να εξετάζονται εντελώς δωρεάν από τους συνεργαζόμενους παιδιάτρους, τους οποίους ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά για την επιστημονική και κοινωνική τους προσφορά. Είμαστε, όμως, σε θέση να καλύψουμε ακόμη και έκτακτα περιστατικά, γι’ αυτό καλούμε τους γονείς να μη διστάζουν να επικοινωνούν με τα Δημοτικά Ιατρεία».
Τα στελέχη του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης έχουν διαμορφώσει ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε εβδομαδιαία βάση, καλύπτοντας συνολικά 14 ώρες δωρεάν εξετάσεων στα παιδιά, βάσει του παρακάτω πίνακα:


Δευτέρα
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή


3μ.μ.-6μ.μ.
Δημοτικό Ιατρείο Νεάπολης-
Β' ΚΑΠΗ


2μ.μ.-6μ.μ.
Δημοτικό Ιατρείο Συκεών -
Α΄ ΚΑΠΗ


3μ.μ.-8μ.μ.
Δημοτικό Ιατρείο Συκεών -
Α΄ ΚΑΠΗ


4μ.μ.-6μ.μ.
Δημοτικό Ιατρείο Συκεών -
Α΄ ΚΑΠΗΌσοι ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού ή να ζητήσουν επιπλέον πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν:
· Δημοτικό Ιατρείο Συκεών: Καυκάσου 64, τηλέφωνο: 2310 620734
· Δημοτικό Ιατρείο Νεάπολης: Δ. Κομνηνού 3, τηλέφωνο: 2310 551252


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !