27 Νοεμβρίου 2014

Θέρμη:Τριήμερο δράσεων ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Οι γυναίκες Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Θέρμης,  συνεχίζουν την Πρωτοβουλία Αιρετών Γυναικών Δήμου Θέρμης ενάντια στη βία κατά των γυναικών, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, και πραγματοποιούν τριήμερο δράσεων στις 28,29 και 30 Νοεμβρίου.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών ως ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που πλήττουν γυναίκες και οικογένειες κάθε εκπαιδευτικού, μορφωτικού, οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου, ανεξάρτητα από εθνικές, φυλετικές ή πολιτισμικές ιδιαιτερότητες.
Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι τουλάχιστον μία στις τρεις γυναίκες αντιμετωπίζει, κάποια στιγμή στη ζωή της, σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από κάποιο σύντροφο.
Οι κοινωνικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η οικονομική κρίση, και η ανεργία ιδιαίτερα, εντείνουν το φαινόμενο.
Η γυναίκα - θύμα κακοποίησης δεν φέρει την ευθύνη! Δεν μπορεί να σταματήσει μόνη τη βία, αλλά, μπορεί να αντιδράσει και να αντισταθεί!
Γι’ αυτούς τους λόγους με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου) πραγματοποιούν τις παρακάτω δράσεις:
Ø      Παρασκευή 28/11, ώρα 12.00 - 12.15
Οι εργαζόμενες στις Υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Θέρμης, που επιθυμούν να συμμετέχουν, θα τηρήσουν ενός τετάρτου σιωπή, συμβολικά, ώστε να παρακινήσουν τις γυναίκες που πλήττονται να σπάσουν τη σιωπή τους και να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία, με  σύνθημα:
ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΣΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ

Ø      Σάββατο 29/11, ώρα 11.00 -13.00
Ομάδες εθελοντών –εθελοντριών θα μοιράζουν σε κεντρικά σημεία του Δήμου Θέρμης το λευκό κορδελάκι που συμβολίζει την εναντίωση των ανδρών στη βία.

Ø      Κυριακή 30/11, ώρα 10.00
Εθελοντές και εθελόντριες θα σχηματίσουν τη λευκή κορδέλα στην Κεντρική Πλατεία της Θέρμης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η ορχήστρα σαξοφώνων Ku Klux Sax  του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !