4 Νοεμβρίου 2014

Ξεκινάει το Γιουσουρούμ τις Κυριακές στη Θεσσαλονίκη

         
  Την πρόταση προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη λειτουργία και τον κανονισμό λειτουργίας υπαίθριας αγοράς στη Β’ Δημοτική Κοινότητα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, στη διάρκεια της 17ης τακτικής συνεδρίασής του. Η αγορά θα λειτουργεί κάθε Κυριακή επί της οδού Νικηφόρου Ουρανού μεταξύ των οδών Λήμνου και Μινωταύρου και στις οδού Αχελώου και Φρίξου.
            Συνολικά θα διατεθούν 253 θέσεις σε κατόχους άδειας που θα χορηγηθεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Τμήμα Έκδοσης και Ρύθμισης Αδειών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με δημόσια κλήρωση, ενώ οι άδειες θα είναι προσωποπαγείς και αμεταβίβαστες και θα ανακαλούνται εφόσον ο λόγος για τον οποίο χορηγήθηκαν έχει εκλείψει ή στον αδειούχο έχει επιβληθεί πρόστιμο περισσότερες από τρεις φορές.
            Στην αγορά επιτρέπεται να διατίθενται προς κατανάλωση αγροτικά και πτηνοτροφικά προϊόντα από εμπόρους και παραγωγούς, νωπά αλιευτικά προϊόντα, μεταποιημένα, συσκευασμένα ή τυποποιημένα προϊόντα παραδοσιακής οικοτεχνίας (μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, ζυμαρικά, βότανα κλπ), αλλαντικά (εφόσον αποτελούν προϊόντα παραδοσιακής οικοτεχνίας και τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας), ξηροί καρποί – ζαχαρώδη, είδη ένδυσης -  υπόδησης, παλαιά αντικείμενα, ηλεκτρονικά είδη, ψιλικά, παιχνίδια, είδη προικός και τάπητες.
Σύμφωνα με την πρόταση, το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 08.00 έως τις 15.00. Ο χώρος που καταλαμβάνει η αγορά, καθώς και ο περιβάλλων χώρος πρέπει να διατηρείται καθαρός τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το τέλος λειτουργίας της από τους ίδιους τους πωλητές.

Σημειώνεται ότι η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου έγινε λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν κατοικίες, αλλά μόνο γραφεία, η περιοχή εξυπηρετείται από αστική συγκοινωνία, δε δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή, ενώ υπάρχουν ελεύθεροι χώροι για στάθμευση αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !