7 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ (Στάση: Λιτόχωρο - Όλυμπος)



Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Αντιδήμαρχο Δίου – Ολύμπου κ. Νικόλαο Λάππα την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014, όταν τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του το ζεύγος Nicolas Ayme (Γάλλος στην καταγωγή) και Gokben Bagci Αyme (Γαλλίδα τουρκικής καταγωγής).

Ο λόγος για το ντουέτο «Frogs on Wheels» που  εδώ και 7 μήνες διασχίζει με ανακεκλιμένα ποδήλατα (τύπου «recumbent»)  την Ευρώπη με τελικό προορισμό (μετά από 2 χρόνια!)  την …  άλλη άκρη της Γης .
Το ζευγάρι επέλεξε ως μία απ’ τις στάσεις  του στην Ελλάδα το Λιτόχωρο και τον Όλυμπο χάρη στην αγάπη της Gokben για τα βουνά και του Nicolas για ιστορικές τοποθεσίες (άλλες στάσεις στην Ελλάδα Λίμνη Παμβώτιδα Ιωαννίνων και Μετέωρα).
Ο Αντιδήμαρχος κ. Λάππας αφού καλωσόρισε το νεαρό ζευγάρι στον Δήμο μας, παρείχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και διευκολύνσεις στους δύο κοσμοταξιδευτές, τόσο για την διαμονή τους, όσο και για διαδρομές και περιήγηση στο βουνό των θεών. 
Φαίνεται πως η φυσική ομορφιά του Ολύμπου μάγεψε τους δύο επισκέπτες μας και, παρά τα στενά χρονικά περιθώρια του προγράμματός τους, τους κράτησε για μία επιπλέον ημέρα στο Λιτόχωρο.
Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου λίγο πριν την αναχώρησή τους, ο Nicolas και η Gokben πέρασαν από το Δημαρχείο για να αποχαιρετήσουν τον Αντιδήμαρχο και να τον ευχαριστήσουν για τη βοήθειά του. Ο κ. Λάππας με τη σειρά του ευχαρίστησε το ζευγάρι των «οικουμενικών ποδηλατών» και άκουσε με ικανοποίηση τις θετικότατες εντυπώσεις τους από την περιήγησή τους στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου. Κατόπιν τους χάρισε ως αναμνηστικά  για τη διαμονή τους στον Δήμο μας δύο δημοτικές εκδόσεις  για το Λιτόχωρο και τον Όλυμπο ( το βιβλίο – λεύκωμα του Γ. Κυρίτση «Ο Όλυμπος του Boissonnas» και το λεύκωμα «Λιτόχωρο η πύλη του Ολύμπου» )  και τους ευχήθηκε δύναμη, υγεία και καλή επιτυχία στην τιτάνια προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει.
Το ζευγάρι αναχώρησε για την Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια για την Καβάλα από όπου θα μεταβούν με πλοίο στη Λέσβο και από εκεί θα περάσουν απέναντι στην Τουρκία, χώρα καταγωγής της Gokben. Πρόκειται να διασχίσουν με τα ποδήλατά τους όλη την Ασία και από την Ινδονησία να μεταβούν πάλι με πλοίο στην Αυστραλία, την οποία και θα διασχίσουν από το βορειότερο ως το νοτιότερο άκρο της για να καταλήξουν στον τελικό προορισμό του ταξιδιού τους που θα είναι η Λατινική Αμερική!

Nicolas και Gokben σας ευχόμαστε  ο γύρος του κόσμου (ή η σύγχρονη ποδηλατική «Οδύσσεια») που πραγματοποιείτε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, με επιπλέον ευχή να σας ξαναδούμε στα μέρη μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !