8 Νοεμβρίου 2014

Εκδηλώσεις για τη Μάχη της Άρνισσας




Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Μάχη της Άρνισσας (Οστρόβου), στο χώρο του Μνημείου των Πεσόντων της Μάχης. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Δήμαρχος Έδεσσσς κ. Δημήτρης Γιάννου, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές καθώς και πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις  ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της Μάχης και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η  κα. Χρυσή Παπαντωνίου, φιλόλογος του Γυμνασίου Άρνισσας, όπου έκανε μια σύντομη αναφορά στα γεγονότα της Μάχης.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην πόλη της Άρνισσας και στο κέντρο νεότητας όπου ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Άρνισσας διοργάνωσε εκδήλωση που περιλάμβανε ομιλία από τον εκπαιδευτικό κ. Ιωάννη Παπαλαζάρου, με θέμα «η Άρνισσα και η περιοχή της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» ενώ ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία «Μελωδοί της Έδεσσας» υπό τη διεύθυνση του κ. Χρήστου Σαμαντά.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτης Γιάννου αναφέρει: «η Μάχη της Άρνισσας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα του τόπου μας με καίρια συμβολή στον Αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Με χαρά διαπιστώνουμε πως η επέτειός της μάχης έχει εγκατασταθεί στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας και εορτάζεται με την τιμή και το σεβασμό που της αρμόζει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !