7 Νοεμβρίου 2014

Διήμερο Ορειβατικό πανόραμα στο Αιγίνιο
Μεγάλος ήταν ο αριθμός των επισκεπτών και των συμμετοχών στο Ορειβατικό Πανόραμα 2014 που πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί,  από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αιγινίου στο γυμναστήριο του γυμνασίου Αιγινίου.

Το Ορειβατικό Πανόραμα αποτελείται από ένα διήμερο δράσεων που  στόχο έχουν να γνωστοποιήσουν στο ευρύ κοινό τις ορεινές δραστηριότητες, να καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον για τα αθλήματα του βουνού, να μεταδώσουν το μήνυμα, ότι οι ορεινές δραστηριότητες, ιδιαίτερα όταν γίνονται στα πλαίσια των ορειβατικών συλλόγων, γίνονται με απόλυτη ασφάλεια για τους συμμετέχοντες και να προσφέρουν σε όλους, ιδιαίτερα στα παιδιά εναλλακτικές μορφές αθλητισμού που θα ασκήσουν το σώμα, την αντίληψη, τη δεξιοτεχνία την υπομονή και την επιμονή τους και θα τα φέρουν κοντά στη φύση, που, δυστυχώς, τόσο λείπει από την καθημερινότητά τους.
Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων που είχε σχεδιάσει και προετοιμάσει ο Ο.Σ.ΑΙ. οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ποιες μορφές ορεινών δραστηριοτήτων υπάρχουν και πως γίνονται.
Συγκεκριμένα:
1.    Λειτουργούσε όλο το Σαββατοκύριακο εκθεσιακός χώρος με τις παρακάτω ενότητες:
Ø    Ορειβατικού εξοπλισμού και εγκατάσταση ορεινού καταυλισμού.
Ø    Φωτογραφίας, από τις δραστηριότητες που έκανε ο σύλλογος στα 12 χρόνια της σύντομης ιστορίας του.
Ø    Προβολή Video με περιεχόμενο τις διάφορες μορφές ορεινών δραστηριοτήτων (Ορειβασία, αναρρίχηση, ορειβατικό σκι, ορεινό τρέξιμο, ορεινή ποδηλασία, κλπ),.
Ø    Υπήρχε ενημερωτικό ταμπλό σε σχέση με την «Ασφάλεια στην ορεινή δράση».
Ø    Έκθεση ποδηλάτου και ποδηλατικού εξοπλισμού, με μεγάλη ποικιλία
2.    Η νέα μεγάλη πίστα του συλλόγου γέμισε από αναρριχητές, όπου, εκτός των αθλητών και των μελών, συμμετείχαν ελεύθερα και οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, φυσικά πάντα με την απόλυτη ασφάλεια που παρείχαν σε όλους ο δάσκαλος του συλλόγου και οι ασφαλιστές αναρρίχησης.
3.    Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων, ο σύλλογός μας απένειμε τιμητική Πλακέτα στον Κωνσταντίνο Ζολώτα, θέλοντας να τιμήσει την πολύχρονη και σημαντική προσφορά του στον Όλυμπο και τους ορειβάτες του, ως διαχειριστής του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός», αλλά και ως διασώστης.
4.    Το βράδυ του Σαββάτου προβλήθηκε η κινηματογραφική ταινία, με ορειβατικό περιεχόμενο, «Αγγίζοντας το κενό»
5.    Η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στο ποδήλατο, όπου μικροί και μεγάλοι ποδηλάτησαν στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα ποδηλατικής δεξιοτεχνίας που είχε εγκατασταθεί στο προαύλιο του γυμναστηρίου.

Φωτογραφίες βρίσκονται στο Blog του συλλόγου μας: www.osai1.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !