1 Νοεμβρίου 2014

ATM για γάλα στη Θεσσαλονίκη

Μία απίστευτη καινοτομία ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη και ήρθε να φέρει πίσω τον παραδοσιακό γαλατά σε… ηλεκτρονική μορφή. Συγκεκριμένα, αυτόματοι πωλητές γάλατος τοποθετήθηκαν στην πόλη και γεμίζουν το μπουκάλι των πολιτών με φρέσκο παστεριωμένο γάλα 24 ώρες την ημέρα.

Τα μηχανήματα ανήκουν στον συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα, ο οποίος εισήγαγε την ίδια καινοτομία πέρυσι στη Θεσσαλία με τεράστια επιτυχία.
Συνολικά 100 αγελαδοτρόφοι από 55 φάρμες σε Θεσσαλία και Μακεδονία παράγουν κάθε μέρα 120 τόνους γάλατος και το διαθέτουν στους αυτόματους πωλητές.
Ηδη λειτουργούν 6 αυτόματοι πωλητές στην Θεσσαλονίκη, 2 στο Κέντρο, 1 στην Καλαμαριά, ένας στην Ανω Τούμπα, ένας στους Αμπελόκηπους κι ένας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών.
Οσο για την τιμή του γάλατος είναι μόλις 1 ευρώ το λίτρο και 50 λεπτά το μισόλιτρο με τη χρήση προπληρωμένης κάρτας (ενώ 1.10 και 0.60 αντίστοιχα χωρίς την κάρτα).
Η ιδέα αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, απέσπασε βραβεία καινοτομίας και προκάλεσε παγκόσμιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !