21 Νοεμβρίου 2014

Αιγίνιο: 6000 για συντήρηση δημοτικού αυτοκινήτου, 15.000 για φύλαξη εμποροπανήγυρης !


Από Συνδυασμό Βόρεια-Πιερία

Ως προς τα έξοδα κρίνουμε τον προϋπολογισμό άλλού εξαιρετικά φειδωλό και αλλού σπάταλο.
            Παραδείγματα σπάταλων προβλέψεων

§        6000 € για συντήρηση και ανταλλακτικά του επιβατικού αυτοκινήτου  του δήμου!
§        153.686,33 € για το Σύνδεσμο Ύδρευσης, δηλαδή για μια υπηρεσία που σχεδόν όλοι παραδέχονται ότι ελάχιστα μας προσφέρει. Ούτε σκέψη να δούμε τη διάλυση του Συνδέσμου και την αντικατάσταση του από μια προγραμματική συμφωνία με το Δήμο Κατερίνης.
§        159.000 € για τα απορρίμματα μας στο ΧΥΤΑ. Πληρώνουμε με τον τόνο. Καμία πρόβλεψη για λύσεις εξοικονόμησης και  μείωσης των απορριμμάτων (π.χ. Ανακύκλωση).
§        5.800 € για ασφάλιστρα, τέλη,  καύσιμα και ανταλλακτικά νεκροφόρας!
§        15.000 € για τη φύλαξη της εμποροπανήγυρης από ιδιωτική εταιρία, τη στιγμή που το Αστυνομικό Τμήμα θα βρίσκεται μέσα στο χώρο της. Και άλλες 15.000 € για τον καθαρισμό της, επίσης από ιδιωτική εταιρία. 
§        15.000 € για τη φύλαξη του πάρκου των Αλυκών από security.
§        Πολλά μικρά έργα και εργασίες συντήρησης, χωρίς πρόβλεψη για εξοικονόμηση πόρων με τη δημιουργία   ενός συνεργείου μικρών έργων και κατασκευή τους  με αυτεπιστασία, χωρίς εργολαβικό κέρδος.
    Ταυτόχρονα πολλά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται καθόλου στον προϋπολογισμό. Για παράδειγμα για  συντήρηση των σχολείων και τη βελτίωση των υποδομών τους προϋπολογίζεται μηδενική συμμετοχή του δήμου. Το ίδιο για την  τουριστική προβολή ή την ανάδειξη των αρχαιοτήτων μας. Για την κοινωνική αλληλεγγύη και την προστασία των πολιτών από την φτώχεια που έφεραν η κρίση και τα μνημόνια ακούσαμε πολλά στα προεκλογικά μπαλκόνια. Στον προϋπολογισμό δεν χώρεσαν αντίστοιχες προβλέψεις.

 Για όλους τους παραπάνω λόγους καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό. Το ίδιο και τον  προϋπολογισμό του ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ, ο οποίος με προϋπολογιζόμενα έσοδα και έξοδα 1.031.605 € προβλέπει 28.500 € για πολιτιστικές δραστηριότητες, αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες και 7.000 € για δράσεις σχετικές με το περιβάλλον. Έτσι, ο Δημοτικός Φορέας Πολιτισμού, Άθλησης, Περιβάλλοντος και Οικογενειακής Υποστήριξης ακυρώνει στην πράξη το όνομα του. Η οικογενειακή  υποστήριξη θα μπορούσε να ανήκει σε μια κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Η δημιουργία του  φορέα υποκρύπτει την πρόθεση αυτών που τον νομοθέτησαν να εκχωρήσουν  σταδιακά  κοινωνικές υπηρεσίες σε ιδιώτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !