4 Νοεμβρίου 2014

Εκλογές ΠΥΣΔΕ Πιερίας 2014 - Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Είμαστε η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών,
μια ομάδα ανεξάρτητων εκπαιδευτικών
μια ομάδα ελεύθερων ανθρώπων,
Ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή πριν από 2 χρόνια όταν, κουρασμένοι και αηδιασμένοι από τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο μας, αποφασίσουμε να δώσουμε στον
εαυτό μας αλλά και σε όσους συναδέλφους σκέπτονται όπως εμείς, μία διαφορετική επιλογή για τις εκλογές του ΠΥΣΔΕ 2012.
Τότε αρκετοί ήταν αυτοί, που αρχικά μας ειρωνεύτηκαν και μας κορόιδεψαν και στη συνέχεια μας κατηγόρησαν και μας συκοφάντησαν, όταν είδαν η προσπάθεια αυτή έβρισκε απήχηση σε μεγάλη μερίδα συναδέλφων μας.
Μάλιστα ξόδεψαν πιο πολύ χρόνο στο προσπαθούν να βρουν, ποιος βρίσκεται από πίσω ή τι σκοπιμότητα πιθανώς υπήρχε και δεν έδωσαν σημασία στις θέσεις μας, που είναι τελικά και θέσεις των περισσότερων συναδέλφων.
Σε εκείνες τις εκλογές προς γενική έκπληξη όλων, μας τιμήσατε με την ψήφο σας και μας αναδείξατε ως1η δύναμη. Ξέρουμε βέβαια ότι η ψήφος αυτή ήταν πιο πολύ μια ψήφος διαμαρτυρίας, αγανάκτησης και θυμού, αφού δεν μας γνωρίζατε. Τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά. Τα 2 χρόνια, που πέρασαν, ήταν για μας ιδιαίτερα δύσκολα και ψυχοφθόρα, πολύ περισσότερο, αφού ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια χωρίς να περιμένουμε κανένα αντάλλαγμα.
Πολλά ήταν αυτά, που δεν ξέραμε. Και λάθη κάναμε, αφού δεν είχαμε προηγούμενη εμπειρία. Παρόλα αυτά κάποια πράγματα καταφέραμε και τα αλλάξαμε, πολύ περισσότερα θα πρέπει όμως να αλλάξουν στο μέλλον.
Συνάδελφοι, όσοι από εσάς πιστεύετε ότι οι αιρετοί μας στο ΠΥΣΔΕ, στην ΕΛΜΕ αλλά και στην ΟΛΜΕπρέπει να είναι να είναι κομματικοί εκπρόσωποι και να παίζουν στην πλάτη μας τα μικροκομματικά τους παιχνίδια, δεν πρέπει να μας ψηφίσετε. Αν θέλετε, αιρετούς, που να σας κάνουν μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφετάκια, έχετε κι άλλες επιλογές εκτός από το δικό μας ψηφοδέλτιο.
Αν όμως πιστεύετε, όπως και εμείς ότι, τα κόμματα θα πρέπει επιτέλους να αφήσουν ήσυχο και ακηδεμόνευτο τον κλάδο μας και να επιτρέψουν σε μας τους απλούς εκπαιδευτικούς να προσπαθήσουμε να σώσουμε ότι έχει απομείνει, τότε, δυστυχώς δεν έχετε άλλη επιλογή.
Η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών είναι το μοναδικό πραγματικά ανεξάρτητο και ακομμάτιστοψηφοδέλτιο. Απαλλαγμένοι από κομματικές εξαρτήσεις και αγκυλώσεις, δεν υπακούμε σε κανένα. Δεν δεχόμαστε στήριξη αλλά ούτε και καθοδήγηση από κανένα κομματικό μηχανισμό. Διαμορφώνουμε μόνοι μας τις απόψεις μας, μέσα από έναν ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο, που έχουμε ξεκινήσει με όλους τους συναδέλφους.
Και ξέρουμε ότι οι απόψεις αυτές ενοχλούν. Το «λάθος», που έχουμε κάνει, να διατυπώνουμε τις απόψεις αυτές δημόσια, δημιουργεί απ’ ότι φαίνεται προβλήματα. Δεν μπορούν να μας βάλουν σε καλούπια. Είμαστε απρόβλεπτοι. Δεν παίρνουμε γραμμή από κανέναν. Δεν μπορούν να μας ελέγξουν.
Γι’ αυτό θα έχετε παρατηρήσει όλο αυτό το διάστημα, όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, που υποτίθεται ότι έχουν μεταξύ τους αντιπαλότητες και ιδεολογικές διαφορές, να τα έχουν βάλει μαζί μας. Τους χαλάμε τη συνταγή. Αλλάζουμε την ατζέντα.
Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η προσπάθεια κατασυκοφάντησης και λασπολογίας, που έχουμε βιώσει τελευταία. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα, τη συνάδελφό μας κα Φανή Ζιώγα υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, που με άρθρο της στη Λευτεριά, στο alfavita και αλλού, όπου μας κατηγορεί για μισογυνισμό, σκοταδισμό παρασιτισμό και μας αποκαλεί κατάλοιπα του μνημονίου, τα οποία θα πρέπει οι συνάδελφοι να ξεφορτωθούν, τώρα, που φεύγουμε από το μνημόνιο!! 
Συνάδελφοι, σ’ αυτές τις εκλογές, μπορείτε να στείλετε ένα ηχηρό μήνυμα. Πράγματι υπάρχουν κάποιοι, τους οποίους πρέπει να ξεφορτωθούμε. Είναι όλοι αυτοί οι κομματικοί εγκάθετοι, που θεωρούν ότι ο συνδικαλιστικός χώρος τους ανήκει δικαιωματικά. Αντί να απολογηθούν για το ότι οδήγησαν έναν περήφανο κλάδο σε τέτοια κατάντια, τους ενδιαφέρει μόνο να πνίξουν όποια διαφορετική φωνή τολμά να ακουστεί.
Ως Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών
Είμαστε περήφανοι, που τους κάναμε να ασχολούνται μαζί μας.
Είμαστε περήφανοι, που μπορούμε να σας παρουσιάσουμε ένα ψηφοδέλτιο από 9 πραγματικά αξιόλογους συναδέλφους, πραγματικούς μάχιμους εκπαιδευτικούς, που όλα τα χρόνια βρίσκονται μέσα τις τάξεις και όχι κρυμμένοι στις διευθύνσεις και τα βουλευτικά γραφεία.
ΠΥΣΔΕ
Αϊναλής Παντελής
Βαρδακώστας Γιώργος
Ζιάρας Κωνσταντίνος
Κολόμβας Ιωάννης
Κουλιανόπουλος Βασίλειος
Κωνσταντινίδης Γιώργος
Μαθιουδάκης Ευάγγελος
Μπουλούμης Δημήτρης
Τιόκας Τριαντάφυλλος

ΚΥΣΔΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Βαρδακώστας Γιώργος

ΑΠΥΣΔΕ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Βαρδακώστας Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !