18 Νοεμβρίου 2014

Τραυματίστηκαν 19 άτομα από πτώση της οροφής σε club της Θεσσαλονίκης

Οι καθρέπτες που είχαν τοποθετηθεί στην οροφή του νυχτερινού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως ευθύνονται για την πτώση της και τον τραυματισμό, ευτυχώς όχι σοβαρά, 19 ατόμων.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε το κλιμάκιο της υπηρεσίας δόμησης του δήμου Θεσσαλονίκης, που πήγε το πρωί της Τρίτης (18/11) στο μπαρ και έκανε αυτοψία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, διαπιστώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες δεν είχαν προχωρήσει στην έκδοση καμίας άδειας για την προσθήκη των καθρεπτών στην οροφή.
«Η υπηρεσία δόμησης έκανε τον έλεγχο. Υπάρχει πράγματι κατάρρευση οροφής, η οποία σχετίζεται με προσθετικά υλικά, που έχουν να κάνουν με καθρέπτες και άλλα και προφανώς είναι λόγω βάρους. Ζητήθηκε παρουσία της αστυνομίας, η παρουσία των φερομένων ιδιοκτητών, ζητήθηκε αν έχει εκδοθεί άδεια δόμησης ή άδεια μικρής κλίμακας εργασιών από την Πολεοδομία» δήλωσε ο κ. Παππάς.
Και πρόσθεσε: «Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν έχει δοθεί οποιαδήποτε άδεια, η οποία σχετίζεται με οικοδομικές εργασίες. Επομένως βγάζουμε το συμπέρασμα ότι πρόκειται για παρέμβαση που έχει γίνει από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα όσον αφορά την κατασκευή ή ανακατασκευή του καταστήματος. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα πρέπει να ερευνηθεί το θέμα σε επίπεδο αστυνομίας, εισαγγελίας. Δεν υπάρχει εμπλοκή σε σχέση με άδειες που σχετίζονται με την υπηρεσία δόμησης του δήμου».
Να σημειωθεί ότι από τους 19 τραυματίες, οι 10 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι υπόλοιποι πήγαν μόνοι τους. Για νοσηλεία παραμένουν, για προληπτικούς λόγους, μόνο δύο εξ αυτών.
Πληροφορίες από rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !