2 Νοεμβρίου 2014

Πέρασε από το Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ με 0-2

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Στέφανο Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ "δραπέτευσε" (2-0) από το Ηράκλειο κόντρα στον Εργοτέλη και έφτασε στο +5 από τον Ολυμπιακό. 52 τα γκολ του διεθνή επιθετικού στο ελληνικό πρωτάθλημα και 10 συνολικά τη φετινή σεζόν. 

1ο ημίχρονο: Σ’ ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο στο Παγκρήτιο ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη ανέλαβε ρόλο πρωταγωνιστή και μέχρι το πρώτο εικοσάλεπτο είχε απειλήσει τρεις φορές την εστία του Γλύκου με Χαλκιαδάκη, Τζανακάκη και Γιουσούφ.

Στη συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν και στο 29’ έχασαν σημαντική ευκαιρία με το σουτ του Κάτσε . Στο 33’ ο Ρατς, ο οποίος έσφιξε τα δόντια για να είναι στο αρχικό σχήμα, αντιμετώπισε πρόβλημα και οΑναστασιάδης τον αντικατέστησε με τον Σπυρόπουλο. Ένα λεπτό αργότερα ο “Δικέφαλος” έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ αλλά ο Τσέρνι σταμάτησε στο τετ α τετ τον Μακ .

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 42’. Ο Κίτσιου έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Αθανασιάδη, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Τσέρνι, πλάσαρε σωστά και πέτυχε το 9ο φετινό του γκολ και 51ο συνολικά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

2ο ημίχρονο: Ίδια εικόνα και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με τον Εργοτέλη να έχει την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας και να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 57’ με το σουτ στην κίνηση από τον Χαντί, το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο Γλύκος . Δέκα λεπτά αργότερα ο προπονητής του ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή όταν ο Μακ ένιωσε ένα σφίξιμο στον οπίσθιο μηριαίο και τη θέση του πήρε οΓκολάσα .

Στο 76’ ο Εργοτέλης έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση όμως ο Χαλκιαδάκης αστόχησε από πλεονεκτική θέση και κάπου εκεί τελείωσαν οι επιθετικές εμπνεύσεις των κρητικών. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι φιλοξενούμενοι έκαναν σωστή και εύκολη διαχείριση του σκορ και μάλιστα, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε και δεύτερο γκολ με το συνήθη ύποπτο Στέφανο Αθανασιάδη, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Που κρίθηκε: Στην εκτελεστική δεινότητα του Στέφανου Αθανασιάδη, ο οποίος μετέτρεψε σε γκολ ουσιαστικά τις μοναδικές σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ.

Παίκτης από “χρυσάφι”: Σ' ένα ματς που ο Ρατς τέθηκε νωρίς νοκ άουτ και ο Μακ ήταν σκιά του καλού εαυτού του ο Αθανασιάδης πήρε τον "Δικέφαλο" από το χέρι και τον οδήγησε σε μια δύσκολη και σημαντική νίκη.

Η “σφυρίχτρα”: Απαρατήρητος ο διαιτητής Αλέξανδρος Δημητρόπουλος. Χωρίς λάθη τα σφυρίγματά του αλλά και οι υποδείξεις των βοηθών του. 
Οι συνθέσεις:
Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς (75’ Μπογκντάνοφ), Λυκογιάννης, Κοζορώνης, Γκέντσογλου, Γιουσούφ, Χαντί (59’ Μπαμ Μπαμ ), Χαλκιαδάκης, Παμλίδης (59’ Νόσκοβιτς).
Στον πάγκο: Καβουσάκης, Σαϊνάτι, Πίτσος, Βλαχοδήμος.
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς (33’ Σπυρόπουλος), Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Μακ (67’ Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (85’ Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης.
Στον πάγκο: Ιτάνζ, Περέιρα, Μάρτενς, Τζαβέλλας .

pamesports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !