20 Οκτωβρίου 2014

Προβολή της ταινίας "Greece: Days οf Change" στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 στις 20.00
Αντί εισόδου: Τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Το ντοκιμαντέρ της Έλενας Ζερβοπούλου 

που προβλήθηκε στο φετινό διεθνές Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

Η ταινία διαπραγματεύεται την ιστορία τριών Ελλήνων και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας που προσπαθούν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Θα μπορούσε αυτή η κρίση να γίνει η ευκαιρία για να αλλάξουμε τους εαυτούς μας και την κοινωνία μας; Μέσα από τις ιστορίες τριών πρωταγωνιστών βιώνουμε το δυναμικό μιας θετικής αλλαγής στη σημερινή Ελλάδα που ξεκινά από τα κάτω. Μπορεί το δεδομένο της οικονομικής κρίσης να προξενήσει αλλαγές σε κοινωνικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο;
O Γιώργος, μένοντας άστεγος εν μία νυκτί, βρίσκει τη δύναμη να υπερβεί τις δυσκολίες του, να ενταχτεί σ’ ένα κοινωνικό δίκτυο και να ξαναχτίσει τη ζωή του. Ο Γρηγόρης επιστρέφει στη γενέτειρα του αναζητώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τον ίδιο και την οικογένεια του, ενώ o Ηλίας με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, γνωστή από το «κίνημα της πατάτας», κλονίζει τους ισχύοντες κανόνες εμπορικής συναλλαγής, προκαλώντας τους μεσάζοντες που εκμεταλλεύονται την αγορά τροφίμων, αποδεικνύοντας ότι όλα είναι δυνατά όταν η κοινωνία λειτουργεί με διαφάνεια και αλληλεγγύη.
Τρείς προσωπικές ιστορίες που μας προτρέπουν να συμμετάσχουμε ενεργά, αντιδρώντας στις επιθετικές εξωτερικές αλλαγές που διέπουν τη ζωή μας, κατανοώντας πως ο καθένας μας μπορεί να  διεκδικήσει βασικά δικαιώματα επαναπροσδιορίζοντας τους προσωπικούς του στόχους και συμμετέχοντας σε κοινωνικά δίκτυα συλλογικής δράσης.
Η ταινία θα προβληθεί επίσης
  • την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και
  • την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στις 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός.
Μετά τις προβολές των Αθηνών θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτιδα της ταινίας  Έλενα Ζερβοπούλου, τους πρωταγωνιστές της ταινίας Γρηγόρη Κίτσο, Γιώργο Μπαρκούρη και Ηλία Τσολακίδη σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης του Ν. Πιερίας.
Image


Σκηνοθέτης/Παραγωγός/Σεναριογράφος: Έλενα Ζερβοπούλου
Κινηματογράφηση: Ηλίας Αδάμης, Έλενα Ζερβοπούλου
Μοντάζ: Kenan Akkawi
Μουσική: Drog_A_Tek
Παραγωγή: One Vibe Films
Διάρκεια: 78', 52'
Έτος Παραγωγής: 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !