29 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στις Συκιές

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή της μαθητιώσσας νεολαίας υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας για το παρόν και το μέλλον της πόλης και της χώρας μας, υπέρ της γνώσης και της διατήρησης της μνήμης για τις ιστορικές στιγμές του χθες.

Στο ετήσιο κάλεσμα που απευθύνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών για συμμετοχή στην αυριανή θεσμική εκδήλωση για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί, πρωταγωνιστές θα είναι για ακόμη μία χρονιά οι μαθητές μας. Μαζί τους θα είναι εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων, τοπικών φορέων και συλλόγων, γονείς με τα παιδιά τους.
Δήμος και συμμετέχοντες τιμούμε εκ νέου τους πεσόντες αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας, οι οποίοι στις 30 Οκτωβρίου 1944 ξεκίνησαν από την περιοχή των Κάστρων και κατάφεραν να εκδιώξουν τις κατοχικές δυνάμεις από την πόλη μας.
Η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών καλεί όλους «να είμαστε εκεί παρόντες για να αφουγκραστούμε τον τόπο των εκτελέσεων και της θυσίας των ηρώων, ανδρών και γυναικών, να μας υπενθυμίσουν την ιερή παρακαταθήκη που μας άφησαν, να μας δείξουν ξανά το δρόμο της τιμής και της προκοπής». Επιπλέον, «να διατρανώσουμε την πίστη στα ιδανικά που ενέπνευσαν τους πατριώτες αγωνιστές και την αφοσίωση στη δημοκρατία, που με το αίμα του κατέκτησε ο λαός μας, ειδικά σήμερα που το τέρας του φασισμού, μεθοδικά και συντονισμένα, απειλεί να κυριεύσει και πάλι όλη την Ευρώπη».
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στις 12 μετά το μεσημέρι, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (συμβολή οδών Ομήρου, Κανάρη και Μιαούλη) στη Δημοτική Ενότητα Συκεών.
Αρχικά θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων και θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη. Αμέσως μετά, μαθητές του 1ο Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου, του 2ου  Γυμνασίου Νεάπολης και του 2ου Λυκείου Συκεών θα απαγγείλουν ποιήματα, ενώ εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και τοπικών φορέων θα καταθέσουν στεφάνια.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Ενότητας Νεάπολης, ενώ θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !