29 Οκτωβρίου 2014

Οδικά έργα στην Εθνική Οδό Λάρισας - Τρικάλων

Στη συντήρηση τμημάτων της εθνικής Οδού Λάρισας – Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση του έργου «Συντήρηση του Δυτικού εναλλακτικού οδικού άξονα κυκλοφορίας λόγω των κατολισθήσεων των Τεμπών στο τμήμα Λάρισα – Τρίκαλα», προϋπολογισμού: 1.387.000,00 €. Το έργο υλοποιείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 071).
 
Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Προχωράμε στη συντήρηση της εθνικής οδού Λάρισας- Τρικάλων. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 1.387.000 €, που στοχεύει στη βελτίωση του οδοστρώματος, εκεί οπου υπήρξαν φθορές λόγω της εναλλακτικής διαδρομής από το κλείσιμο των Τεμπών. Συνεπώς τις επόμενες μέρες, καιρού επιτρέποντος, πρόκειται να υπάρξουν παρεμβάσεις, ούτος ώστε να καταστεί πιο ασφαλές το οδόστρωμα στα σημεία εκείνα τα οποία παρουσιάζουν την πιο μεγάλη φθορά, ενώ θα πραγματοποιηθεί και αντιολισθηρή στρώση στη γέφυρα στο Κουτσόχερο. Όπως γνωρίζεται οι γέφυρες αποτελούν ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς λόγω των αλλαγών της θερμοκρασίας παγώνουν το χειμώνα και δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. Συνεπώς είναι ένα έργο το οποίο δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για τις ανθρώπινες κοινότητες, δημιουργεί θέσεις εργασίας και διαχέει χρήμα στην τοπική οικονομία, γιατί μόνο με έργα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την σύγχρονη μάστιγα που λέγεται ανεργία».
 
Παράλληλα ο περιφερειάρχης ζήτησε την προσοχή των οδηγών όσο θα εκτελούνται τα έργα, ενώ σημείωσε ότι σε συνεργασία με την τροχαία θα ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας έτσι ώστε η κίνηση των τροχοφόρων να πραγματοποιείται ομαλά.
 
Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση επεμβάσεων συντήρησης σε τμήματα της Ε.Ο. Λαρίσης-Τρικάλων. Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν κυρίως εργασίες συντήρησης των φθαρμένων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας και διαγράμμισης αυτών σε διάφορες χιλιομετρικές θέσεις συνολικού μήκους 7 περίπου χιλιομέτρων και κυρίως αντιολισθηρή στρώση στην παλιά γέφυρα Πηνειού και τις προσβάσεις της. Επίσης περιλαμβάνει αδροποίηση της επιφάνειας υφιστάμενων ασφαλτικών οδοστρωμάτων με τη μέθοδο της σφαιριδιοβολής (για την αφαίρεση οριζόντιας διαγράμμισης της οδού) σε μήκος περίπου 12 χιλιομέτρων, ανακατασκευή των αρμών διαστολής του καταστρώματος της παλιάς γέφυρας Πηνειού καθώς και εργασίες εγκατάστασης και συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικών έργων.
 
Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ακόμα ο  γεν. δ/ντης της Περιφέρειας Κώστας Μέγας, ο δ/ντης Τεχνικών Έργων Στάμος Διαμαντάς, η προϊσταμένη Σταυρούλα Καρρά, το στέλεχος Κώστας Μουσμούλης και ο ανάδοχος κ. Στεργιούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !