27 Οκτωβρίου 2014

Πρόγραμμα επιδότησης φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα



Πρόγραμμα επιδότησης 60% του κόστους για τη μετατροπή της εγκατάστασης πετρελαίου θέρμανσης σε αντίστοιχη φυσικού αερίου προσφέροντας κέρδος 1.000 έως και 5.500 ευρώ στα νοικοκυριά που μένουν σε μονοκατοικίες και πολυκατοικίες έχει θέσει σε εφαρμογή το ΥΠΕΚΑ.

Η ενίσχυση έρχεται μέσω του ΕΣΠΑ και αφορά όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιών εφόσον διαμένουν σε περιοχές με τιμή ζώνης ακινήτων κάτω των 2.500 ευρώ ανά τ.μ.

Αφορά 46.000 νοικοκυριά σε δίκτυο φυσικού αερίου. Από αυτά τα 30.000 είναι στην Αττική, τα 7.000 στη Θεσσαλονίκη και 9.000 στη Θεσσαλία. Οι περιοχές με τιμή ζώνης κάτω των 2.500 ευρώ ανά τ.μ. βρίσκονται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τη Μαγνησία.

Το είδος της κατοικίας που επιδοτείται για την αντικατάσταση είναι μονοκατοικίες και πολυκατοικίες με το τουλάχιστον 50% να είναι κατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα. Επιχορηγούνται συσκευές και εξαρτήματα για τη μετατροπή της εγκατάστασης θέρμανσης σε αντίστοιχη χρήσης φυσικού αερίου (καυστήρας, λέβητας, σωληνογραμμή φυσικού αερίου, σύστημα απαγωγής καυσαερίων, μελέτη κλπ., εργασία και εγκατάσταση).

Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του κόστους της νέας εγκατάστασης ενώ υπάρχει ανώτατο όριο (βλέπε πίνακα), ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις ΕΠΑ: Αττικής (www.aerioattikis.gr, τηλ. 1133), Θεσσαλονίκης (www.epathessaloniki.gr τηλ. 11150) και Θεσσαλίας

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !