16 Οκτωβρίου 2014

Ποτίστρες για τα αδέσποτα από το δήμο Νεάπολης-ΣυκεώνΜια μικρή βοήθεια στον αγώνα επιβίωσης των αδέσποτων ζώων στα αφιλόξενα αστικά κέντρα δίνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, εξασφαλίζοντάς τους τουλάχιστον το πόσιμο νερό, πλησιάζοντας λίγο πιο κοντά στο στόχο για μια αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων.

Τις τελευταίες ημέρες στελέχη της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας προστασίας ζώων έχουν τοποθετήσει ανοξείδωτες ποτίστρες με φλοτέρ σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων. Η αρχή έγινε από τα Πεύκα όπου και καταγράφεται μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων ζώων λόγω των δασικών εκτάσεων και το πρόγραμμα του δήμου που αφορά στειρώσεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ζώων εκτελείται με πολύ εντατικούς ρυθμούς.
Τα σημεία τοποθέτησης επιλέγονται με τις υποδείξεις και τη συνεργασία των μελών του τοπικού ζωοφιλικού σωματείου «Φροντίζω» και πολιτών, ενώ μελετώνται τυχόν μειονεκτήματα της κατασκευής προκειμένου να διορθωθούν ώστε οι ποτίστρες να είναι λειτουργικές και ασφαλείς για τα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα. Επιπλέον, θα αντικατασταθεί η πρόχειρη προς το παρόν προσωρινή ενημερωτική πινακίδα από μια καλαίσθητη μόνιμη.
Ποτίστρες θα τοποθετηθούν σταδιακά και σε άλλα σημεία του δήμου και συγκεκριμένα 4 στις Συκιές, 4 στη Νεάπολη και 3 στον Άγιο Παύλο, τα οποία επίσης θα επιλεγούν μετά από συνεργασία με ενδιαφερόμενα ζωοφιλικά σωματεία και συμπολίτες μας.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ένας από τους επόμενους άμεσους στόχους της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει στην οριοθέτηση συγκεκριμένων χώρων ως πάρκων σκυλιών, όπου ιδιοκτήτες και κατοικίδια θα μπορούν να απολαμβάνουν την καθημερινή τους βόλτα και άσκηση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !