6 Οκτωβρίου 2014

Υλοποιείται ο δρόμος Λιβάδι-Σαραντάπορο

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Ασφαλτόστρωση δρόμου Λιβάδι - Σαραντάπορο», αρχικού προϋπολογισμού 11.500.000,00 ευρώ.


Ειδικότερα υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό η έγκριση για υπογραφή σύβασης κατασκευής για το εν λόγω έργο. Φορέας υλοποίησης του είναι Δ/νση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Λάρισας και κύριος του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της Ελασσόνας, που στοχεύει στην καλύτερη επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων. Είναι ο δρόμος Λιβάδι-Σαραντάπορο προϋπολογισμού 11,3 εκατ. ευρώ, ο οποίος δίνει διέξοδο στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής τόσο προς τον νομό Κοζάνης όσο και προς τον νομό Πιερίας. Στο έργο αυτό διεισδύουν οι ανθρώπινες επιθυμίες των κατοίκων της υπαίθρου και το οποίο στέκεται με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι τους. Με την ολοκλήρωση του βελτιώνεται η προσβασιμότητα και ενισχύεται η επισκεψιμότητα της περιοχής, τόσο λόγω της ύπαρξης των παραδοσιακών οικισμών, όσο και λόγω και του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που παρουσιάζουν οι γύρω ορεινοί όγκοι. Έχουν δικαίωμα και οι άνθρωποι στο υψόμετρο των 1200 μέτρων να έχουν ασφαλή μετακίνηση και επικοινωνία και ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι συμβάλλουν στην εθνική οικονομία και κοινωνία».

Το έργο αφορά στη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της υφιστάμενης χωμάτινης επαρχιακής οδού σε συνολικό μήκος 15,9 χλμ. Συνδέει τον οικισμό του Λιβαδίου Δήμου Ελασσόνας με την Εθνική Οδό Λάρισας-Κοζάνης (59ο χλμ), στο ύψος του οικισμού Σαρανταπόρου. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει εργασίες διαπλάτυνσης, χωματουργικές εργασίες, κατασκευή τεχνικών έργων, οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση. Η οδός που θα κατασκευαστεί θα έχει μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διατομή 7,00/9,00 (ασφαλτοτάπητας πλάτους 7,00 μέτρων με εκατέρωθεν έρεισμα 1,00 μέτρου)

Η οδός αυτή, ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς πέριξ της εν λόγω οδού, είναι εγκατεστημένες πολλές κτηνοτροφικές μονάδες και επίσης πολλές γεωργικές επιχειρήσεις. Η οδός μπορεί να εξυπηρετήσει την κίνηση βαρέων οχημάτων και την ανάπτυξη του εμπορίου λόγω της εύκολης πρόσβασης με τις εθνικές οδούς Λάρισας –Κοζάνης και ΠΑΘΕ.

Επίσης, προκύπτουν δυνατότητες ανάπτυξης τουριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, καθώς με τη διευκόλυνση της πρόσβασης στους άξονες Λάρισας – Κοζάνης και Εγνατίας οδού, ενισχύεται η επισκεψιμότητα στην περιοχή, τόσο λόγω της ύπαρξης των παραδοσιακών οικισμών αλλά και λόγω και του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που παρουσιάζουν οι γύρω ορεινοί όγκοι (εναλλακτικός τουρισμός).

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον αναδειχθέντα στο διαγωνισμό ανάδοχο ακολουθεί άμεσα για την έναρξη εργασιών στο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !