16 Οκτωβρίου 2014

Λάρισα: Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας

Ο ξενώνας γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Λαρισαίων λειτουργεί από την 1 Οκτωβρίου του 2013 στα πλαίσια της πράξης «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας» και υλοποιήθηκε μέσω του
Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με στόχο την παροχή ασφαλούς διαμονής των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, προστατεύοντάς τους από τον θύτη.
Ο ξενώνας δίνει σε γυναίκες και τα παιδιά τους την στήριξη που τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν τα ενδεχόμενα νομικά θέματα, τις τραυματικές εμπειρίες τους, να θέσουν ένα τέλος στη βία, να επανακτήσουν αυτοσεβασμό και να θέσουν τις βάσεις για μία ανεξάρτητη ζωή από τη βία. Ο ξενώνας προσφέρει ασφαλή διαμονή που περιλαμβάνει στέγη και διατροφή. Η διαμονή έχει μεταβατικό/προσωρινό χαρακτήρα, με στόχο η γυναίκα να επανέλθει στην κοινότητα και να ζήσει ανεξάρτητα από τη βία και έξω από αυτή. Στον ξενώνα φιλοξενούνται γυναίκες θύματα βίας μαζί με τα παιδιά τους μέχρι την ηλικία των 18 ετών, εφόσον πρόκειται για κορίτσια και των 12 εφόσον πρόκειται για αγόρια, ανεξάρτητου εθνικότητας, θρησκείας, ηλικίας και νομικής υπόστασης καθώς επίσης και θύματα εμπορίας ανθρώπων.
Ο ξενώνας φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Λαρισαίων στελεχώνεται με επιστημονικό προσωπικό για την κοινωνική και ψυχολογική  στήριξη των γυναικών και των παιδιών τους .
Τηλ. Επικοινωνίας:  2410-680215      Συμβουλευτικό Κέντρο:  2410535840


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !