5 Οκτωβρίου 2014

Έως το τέλος της χρονιάς η κατασκευή πίστας φόρμουλα 1 στην Πάτρα

Πριν εκπνεύσει η χρονιά εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της πίστας φόρμουλα 1 στην Πάτρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τέλη Σεπτεμβρίου η εταιρεία Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε.


Το έργο στις Ρέντες Χαλανδρίτσας είναι προϋπολογισμού της τάξης των 65 εκατ. ευρώ και όπως σημειώνει στην «Καθημερινή» ο Ευάγγελος Φλωράτος, πρόεδρος της εταιρείας Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε. αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές από το εξωτερικό βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Σύμφωνα ακόμη με όσα ανακοίνωσε, πριν από μερικές ημέρες, η εταιρεία ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης της επένδυσης τοποθετείται τον Δεκέμβριο του 2017, με την πίστα να αναμένεται ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2018.

Η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για τη φιλοξενία του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, κάτι που συνεπάγεται τεράστιο κόστος, αλλά επικεντρώνεται στην κατασκευή πίστας υψηλών προδιαγραφών που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί αντίστοιχες πίστες του εξωτερικού.

«Το κόστος χρήσης της πίστας για μία ημέρα, π.χ. από μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα θελήσει να δοκιμάσει έναν νέο κινητήρα της, θα είναι μόλις 6.000 ευρώ, έναντι 35.000 ευρώ που κοστίζει κάτι αντίστοιχο στην πίστα της Μόντσα, στη γειτονική Ιταλία», σύμφωνα με όσα δηλώνει ο κ. Φλωράτος.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !