24 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ

Συ
νάντηση σε καλό κλίμα είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη στο γραφείο του στο Υπουργείο.

Στην ατζέντα των θεμάτων κυριάρχησαν ζητήματα αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας και του Αντιπεριφερειάρχη. Ειδικότερα, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της μεταφοράς μαθητών με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να επισημαίνει την αναγκαιότητα βελτιώσεων και αλλαγών στην ΚΥΑ ώστε όλοι οι μαθητές να μεταφέρονται στα σχολεία τους χωρίς προβλήματα. Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει η Περιφέρεια στους πολίτες σε καθημερινή βάση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Θεοδωρίδης στο θέμα της αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και αντιμετώπισης περιστατικών εκτάκτων αναγκών όπως πλημμύρες και άλλα παρόμοια δυσμενή καιρικά φαινόμενα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Εθνικός Οδικός Άξονας από τη Χαλκηδόνα μέχρι τα Γιαννιτσά. Περιέγραψε αναλυτικά την κατάσταση των εννέα επικίνδυνων σημείων που πρόσφατα κατέγραψαν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας προσκομίζοντας στοιχεία για τα περιστατικά που έπληξαν την Π.Ε. Πέλλας το προηγούμενο διάστημα. Ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό η δυνατότητα ευελιξίας σε τέτοιες περιπτώσεις με έκτακτη χρηματοδότηση προς τις Περιφέρειες – Περιφερειακές Ενότητες για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός κ. Λεονταρίδης άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τις προτάσεις του κ. Αντιπεριφερειάρχη και ανέφερε ότι στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του θα εξετάσει τα ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση από τον κ. Θεοδωρίδη.


Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης χαρακτήρισε τη συζήτηση με τον Υπουργό κ. Λεονταρίδη ιδιαίτερα εποικοδομητική και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει συχνή επικοινωνία και συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αφού μέσα από τέτοιες συναντήσεις δίνεται η δυνατότητα στα Κυβερνητικά στελέχη να μάθουν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και να προχωρήσουν στην επίλυσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !