28 Σεπτεμβρίου 2014

Κουκοδήμος: Γιατί παραιτήθηκα από την κυβέρνηση

Για όλους και για όλα μίλησε στην πρώτη του συνέντευξη μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση ο Κώστας Κουκοδήμος.

Ο τέως υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων υπέβαλλε την 1η Σεπτεμβρίου την παραίτησή του πυροδοτώντας, όπως ήταν φυσικό, συζητήσεις για τα βαθύτερα αίτια της εθελούσιας
αποχώρησής του από το κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο μετρούσε μόλις δυο μήνες.

Ο Κώστας Κουκοδήμος σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επτά» μιλά για το παρασκήνιο και τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση, τις σχέσεις του με τον Ανδρέα Λοβέρδο, «βαθμολογεί» την κυβέρνηση, ενώ μιλά και για τα σενάρια συνεργασίας του με τον Ιβάν Σαββίδη.

Ζήσατε την κυβέρνηση «από μέσα», το διάστημα που ήσασταν υφυπουργός Παιδείας. Αν σας ζητούσα να βαθμολογήσετε τη συνεργασία μεταξύ των μελών της, τι βαθμό θα βάζατε με άριστα το 10;

Κ. Κ.: Η κυβέρνηση είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Την υπηρετούν άνθρωποι με κοινό στόχο όμως πολλές φορές μπορεί ο βηματισμός τους να μην είναι απόλυτα συγχρονισμένος. Το θεωρώ απολύτως υγιές.

Η κυβέρνηση αυτή δεν φοβάται ούτε να παραδεχθεί «λάθη» όπως στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ ούτε «δυσλειτουργίες» που τυχόν προκύπτουν. Το πρόβλημα σ’αυτή τη χώρα είναι πως όλοι θέλουν να εμφανίζονται «αλάνθαστοι» και προσπαθούν να μας πείσουν ότι με ένα «μαγικό ραβδί» θα λύσουν τα προβλήματα. Δεν είναι έτσι. Εμείς δεν λειτουργούμε έτσι. Ναι έγιναν σφάλµατα. Όχι τώρα, εδώ και δεκαετίες. Αλλά κάποιοι παίρνουν την ευθύνη και σηκώνουν το βάρος να τα διορθώσουν. Αν θα βαθμολογούσα τη συνεργασία λοιπόν των μελών της με άριστα το 10, θα έβαζα 6.

Η συνεργασία σας με τον Ανδρέα Λοβέρδο, πώς ήταν;

Κ. Κ.: Μέχρι τις 27 Αυγούστου οι σχέσεις μας ήταν άριστες. Μετά απλώς σταμάτησε να υφίσταται η συνεργασία. Θα σας παραπέμψω στο ΦΕΚ της 28ης Αυγούστου 2014 για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν την ελπίδα, πως με την τοποθέτησή σας στο Υπουργείο Παιδείας, θα δρομολογούνταν κάποιες λύσεις όσον αφορά υποδομές σχολείων στην Πιερία. Θεωρείτε, ότι αφήσατε κάτι στη μέση;

Κ. Κ.: Θα ήταν κρίμα, να μείνω στο Υπουργείο Παιδείας και ως Υφυπουργός να μην έχω τη δυνατότητα να δώσω λύσεις σε προβλήματα. Ούτε θα ανεχόμουν να κάθομαι απλώς σε μια καρέκλα, σαν άδειο πουκάμισο. Γι’αυτό προτίμησα να φύγω.
Στη μέση όμως δεν άφησα τίποτα. Από τις πρώτες μου ενέργειες ήταν να δρομολογήσω και να διασφαλίσω λύση στο πρόβλημα της στέγης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Και αυτή η λύση βρέθηκε και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης θα ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και την πορεία του θέματος την παρακολουθώ προσωπικά.

Επίσης, καταφέραμε να ανανεώσουμε σε μεγάλο βαθμό και να εμπλουτίσουμε τις ειδικότητες των δημοσίων ΙΕΚ και ειδικά της Κατερίνης όπου φέτος εντάχθηκαν νέες σύγχρονες ειδικότητες.

Να πω επίσης ότι δόθηκε λύση στο πρόβλημα της πιστοποίησης των αποφοίτων των ΙΕΚ που ταλαιπωρούσε πολλούς αποφοίτους και εδώ στην Πιερία, δώσαμε έμφαση στο θέμα των προγραμμάτων Δια βίου Μάθησης που θα τρέξουν στο νομό αλλά και στην λειτουργία της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος και στην Πιερία.

Το τελευταίο διάστημα οι συχνές παρουσίες σας στην Τούμπα στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ «πυροδότησαν» σενάρια συνεργασίας σας με τον Ιβαν Σαββίδη. Τι από όλα ισχύει και για τι είδους συνεργασία συζητάτε;

Κ. Κ.: Δεν αντιλαμβάνομαι πραγματικά το λόγο που δημιουργήθηκε τόσος θόρυβος γύρω από το θέμα του ΠΑΟΚ. Ως ΠΑΟΚτσής στήριζα όλα αυτά τα χρόνια την ομάδα μου. Αυτό που έκανα στην παρούσα χρονική στιγμή ήταν να εκφράσω την βούλησή μου να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να ξεπεράσει προβλήματα που τον ταλαιπωρούν χρόνια.
Ο ΠΑΟΚ υπήρχε πριν από εμάς και θα υπάρχει και μετά από μας.

Σε ο,τι αφορά τον Ιβάν Σαββίδη, θα πω ότι είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι θέλουν να επενδύσουν, να υποστηρίξουν επενδυτικά τη Βόρεια Ελλάδα και αυτό το τιμώ και το υποστηρίζω. Η καλή σχέση που έχω με τον Ιβάν Σαββίδη και η προσέγγιση μου αφορά αποκλειστικά και μόνο αυτή την προοπτική της συνεργασίας. Των επενδύσεων που δημιουργούν υποδομές και θέσεις εργασίας.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !