18 Σεπτεμβρίου 2014

Γ. Αμανατίδης: "Ιστορική" η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό

«Ιστορική» χαρακτηρίζει την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό ο βουλευτής και υπεύθυνος Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


   Ο κ. Αμανατίδης σημειώνει ότι η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικού Διαλόγου και η πραγματοποίησή της συζητιέται εδώ και ένα χρόνο. «Η ατζέντα των θεμάτων είναι για την ειρήνη, τη μετανάστευση και την προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα, δίνει το στίγμα ότι ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε τη δύναμη και τη δυνατότητα και αναζητούμε δεσμούς συνεργασίας και του κόμματος και της χώρας μας, ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες» υπογραμμίζει ο κ. Αμανατίδης και προσθέτει: «Θέματα όπως η ειρήνη, η μετανάστευση, η προστασία του περιβάλλοντος και η φτώχεια είναι κοινά σημεία, όπως φαίνεται και τις πολλές δραστηριότητες του ίδιου του Πάπα, ο οποίος δικαίως χαρακτηρίστηκε ως «ο Πάπας των φτωχών». Η δραστηριότητά του περιστρέφεται γύρω από εστίες πολέμου, τη φτώχεια, αλλά και τη μετανάστευση, που είναι το πρώτο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι από τα μεγάλα προβλήματα. Δεν μπορεί πλέον η Μεσόγειος να είναι, όπως λέει και ο πρόεδρός μας, νεκροταφείο ψυχών».

   Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι για την επίσκεψη Τσίπρα στο Βατικανό είχε ενημερωθεί τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. «Η αντίδρασή τους ήταν θετική, γιατί και ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Πάπα Φραγκίσκο, αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος σε τομείς που αφορούν τη φτώχεια έχει περίπου παρόμοιες απόψεις» τονίζει ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει απαντώντας σε κάποια αρνητικά σχόλια που διατυπώθηκαν: «Δεν υπάρχει ιδιοκτησία στη θρησκεία, στο αίσθημα της θρησκευτικότητας. Δεν μπορεί κάποιος να θεωρεί κτήμα του την Εκκλησία και να την εκμεταλλεύεται. Εμείς πλησιάσαμε, πλησιάζουμε και συζητούμε με απόλυτη ειλικρίνεια, ταπεινότητα και σεμνότητα, όπως άλλωστε ανέφερε και ο πρόεδρός μας στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ».

   Σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη η επίσκεψη Τσίπρα στο Βατικανό δείχνει «πλέον πόσο ευρωπαϊκό αντίκτυπο έχουν οι θέσεις και οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στα θέματα που θα συζητηθούν, ειδικά της φτώχειας, της μετανάστευσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα βοηθήσει και τη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !