22 Σεπτεμβρίου 2014

Επίκαιρη Ερώτηση Α. Ξηροτύρη_Υλοποίηση ΕΣΠΑ

Η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη κατέθεσε επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας σχετικά με την ετοιμότητα της χώρας να ανταποκριθεί στην πρόκληση των επόμενων 15 μηνών με το "κλείσιμο" του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και την έναρξη του νέου.

Η βουλευτής επισημαίνει ότι την ώρα που η χώρα εξακολουθεί να είναι από βαθιά ύφεση, με υψηλά ποσοστά ανεργίας, και που δεν φαίνεται καμία αναπτυξιακή προοπτική, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται τον τελευταίο καιρό σε συνεχή αντιπαράθεση για τους πόρους του ΕΣΠΑ και πως μπορούν να αξιοποιηθούν.
Η βουλευτής τονίζει ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με δύο προκλήσεις τους επόμενους 15 μήνες. Η πρώτη έχει να κάνει με τηναπορρόφηση τουλάχιστον 5 δις € από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013, και η δεύτερη με την εκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου έχοντας λύσει τα προβλήματα διαχείρισης που εντοπίστηκαν έως σήμερα. Παράλληλα επισημαίνει την πολύ κρίσιμη διαπραγμάτευση που βρίσκεται εν εξελίξει με την ΕΕ για την εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση της νέας προγραμματικής περιόδου.
Τέλος η βουλευτής ερωτά σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, σε ποια φάση βρίσκεται η διαπραγμάτευση με την ΕΕ για την εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση της νέας προγραμματικής περιόδου και εάν έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα διαχειριστικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !