23 Σεπτεμβρίου 2014

Μείωση τελών για τους επαγγελματίες, τους μακροχρόνια ανέργους στο Δήμο Θερμαϊκού

Την πλήρη ικανοποίηση τους για την πρόθεση του δήμου να συμβάλλει στη μείωση των πάσης φύσεως τελών για τους επαγγελματίες του δήμου Θερμαϊκού εκφράζουν οι εκπρόσωποι  των επιχειρηματιών της περιοχής, που συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι με τον δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Μήλιο.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση ο δήμαρχος ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των επαγγελματιών τα εξής:
Πρώτον, τη μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων έως και 30%, καθώς και την ταυτόχρονη κατάργηση των κλιμάκων, από την 1/1/2015. Παράλληλα, την απαλλαγή των νέων επαγγελματιών από τα συγκεκριμένα τέλη για ένα χρόνο, αλλά και τη μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας για το ίδιο διάστημα.
Δεύτερον, τη μείωση των δημοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και στους μακροχρόνια άνεργους. 
Τρίτον, τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την αναγκαιότητα η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου να μειώσει τα τέλη αιγιαλού. 
Στο μεταξύ, ο δήμος θα εισπράττει με την κατάθεση των δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας μιας επιχείρησης το 30% των τελών κοινοχρήστων χώρων και το 50% των τελών αιγιαλού και το υπόλοιπο ποσόν, εφόσον ξεπερνάει τα 200 ευρώ, θα δίνει τη δυνατότητα στον επαγγελματία να το καταβάλει σε επτά ισόποσες μηνιαίες δόσεις. 
Επίσης, ο δήμαρχος ανακοίνωσε την πλήρη κατάργηση όλων των έξτρα χρεώσεων πέραν του δημοτικού τέλους που πλήρωναν οι δημότες στα κοιμητήρια του δήμου (ταφή, εκταφή κ.λπ.).
Από την πλευρά των επαγγελματιών στη συνάντηση ήταν παρόντες: Ο πρόεδρος του σωματείου καταστηματαρχών επισιτιστικών επαγγελμάτων Θερμαϊκού Αντώνης Σαφλέκας, ο πρόεδρος των επαγγελματιών και βιοτεχνών Επανομής Αστέριος Τούλης και ο πρόεδρος των επαγγελματιών και βιοτεχνών της Μηχανιώνας Στέλιος Σαραφίδης.      
Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η νέα δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται την οικονομική δυσκολία της εποχής και προσπαθεί να στηρίξει τους δημότες και τους επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην αύξηση της απασχόλησης. Η συνεργασία μας με τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών θα είναι συστηματική, ώστε οι συνθήκες για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας στο δήμο Θερμαϊκού να βελτιώνονται συνεχώς». 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !