17 Σεπτεμβρίου 2014

Μ. Χαρακόπουλος: "Δυστυχώς αρνητές της Γενοκτονίας και εντός της βουλής"

Την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από την κεντρική εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Αθήνα που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, καυτηρίασε από το βήμα της
βουλής ο βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για τη Γενοκτονία των Μικρασιατών. Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε «Δεν είστε το κόμμα του 3% που a la carte μπορεί να συμμετέχει ή όχι σε τέτοιες εκδηλώσεις. Είστε η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Έχετε θεσμική ευθύνη, έχετε υποχρεώσεις και οφείλετε να στέκεστε με υπευθυνότητα απέναντι σ’ αυτές». Ο Θεσσαλός πολιτικός επανέλαβε το ερώτημα που διατύπωσε και κατά τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα καταργήσει ή όχι τους νόμους για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας».

Στην ομιλία του ο πρώην υπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός. Η τιμή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας δεν στρέφεται εναντίον της σημερινής Τουρκίας ή του τουρκικού λαού, με τον οποίο επιδιώκουμε να έχουμε φιλικές σχέσεις. Οφείλει η Τουρκία να αναγνωρίσει τις μελανές σελίδες της ιστορίας της, να συμβιβαστεί με αυτές.
Δυστυχώς, όμως, υπήρξαν αρνητές της Γενοκτονίας ακόμη και σε αυτήν την Αίθουσα της Βουλής τις προηγούμενες μέρες στη συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
Σε όσους καλόπιστα υποστηρίζουν ότι η σφαγή της Σμύρνης δεν συνιστά πράξη γενοκτονίας, αλλά είναι μια πράξη αντεκδίκησης προς τον ελληνικό στρατό που βρέθηκε στην Ιωνία, προκειμένου να απελευθερώσει τους αλύτρωτους Έλληνες της Μικράς Ασίας, θα ήθελα να πω ότι δεν πρέπει να βλέπουνε αποσπασματικά το γεγονός. Η Μικρασιατική Καταστροφή είναι η τελευταία πράξη του δράματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που αρχίζει το 1914. Το σχέδιο ήταν ένα και ενιαίο: η εθνική ομογενοποίηση της Τουρκίας, η απαλλαγή από τα άλλα έθνη, αρχικά από τους αλλόδοξους, όσους δεν ήταν Μουσουλμάνοι. Και το σχέδιο αυτό τέθηκε σε εφαρμογή με τη Γενοκτονία αρχικά των Αρμενίων το 1914-1915, των Χριστιανών Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και των Ασσυρίων».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !