24 Σεπτεμβρίου 2014

Οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Μηλιάς απέχουν από τα μαθήματα τους

Από την Δευτέρα 22/09 οι μαθητές των χωριών που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Κάτω Μηλιάς απέχουν από τα μαθήματα τους διαμαρτυρόμενοι για την μη ανανέωση της σύμβασης 
μίσθωση των σχολικών λεωφορείων που έχει ως αποτέλεσμα την μη μετακίνηση τους από και προς το σχολείο.
Οι δε  μαθητές του οικισμού της Κάτω Μηλιάς προσέρχονται κανονικά στο σχολείο χωρίς όμως να γίνονται μαθήματα. Η σχολική χρονιά ξεκίνησε στις 11/09, δεν θα έπρεπε να υπάρξει πρόβλεψη ώστε 2 εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς  να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα;
Πέρσι  παρουσιάστηκε πάλι το ίδιο πρόβλημα, με αποτέλεσμα κάποιοι γονείς να μεταφέρουν τους μαθητές με αγροτικά!, με οποιοδήποτε  κίνδυνο εμπεριέχει αυτό.
Προς τι τότε τα μέγαρα πολιτισμού  που έχουνε χτιστεί  στις πόλεις προς τέρψιν του κόσμου όταν δεν μπορούμε να προσφέρουμε τα αυτονόητα, δηλ. την πρόσβαση των μαθητών προς το σχολείο. Γιατί πολιτισμός πρώτα από όλα είναι η καθημερινότητα μας.
Δεν περιμένω από τους ιδιώτες, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν καρπωθεί αρκετό κέρδος  βάση των συμβάσεων που υπογράφανε με την πολιτεία, να αναλάβουν  την μετακίνηση των μαθητών  αφιλοκερδώς έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα, εξάλλου στην κοινωνία που ζούμε ο αποκλειστικός σκοπός τους είναι το κέρδος.
Ας δείξουν λοιπόν όλες οι πλευρές και οι αρμόδιοι  την απαιτούμενη ευαισθησία ώστε να λυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό και να επιστρέψουν οι μαθητές στο Σχολείο.


                                                                                                   ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

                                                                                                 ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Κ.ΜΗΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !