27 Σεπτεμβρίου 2014

Όλοι μαζί: Όχι στο κάπνισμα!

Τα Κέντρα Πρόληψης του νομού Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους και συντονίζουν τη δράση τους στη μάχη κατά του καπνίσματος. Αυτή τη φορά διοργανώνοντας από κοινού μια εκδήλωση μέσα στην κοινωνία με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας, για την πρόληψη ή τη διακοπή μιας εξάρτησης, που αποδεδειγμένα …βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Η εκδήλωση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της εκστρατείας «now we move», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, πίσω από το Βασιλικό Θέατρο, με τη συμμετοχή των Κέντρων Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ, ΕΛΠΙΔΑ και ΣΕΙΡΙΟΣ. Κεντρικό και μοναδικό θέμα το κάπνισμα με σύνθημα «KAΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!!!».
Η συγκεκριμένη, δε, πρωτοβουλία αποτελεί ένα μέρος της συστηματικής προσπάθειας που επιτελείται τα τελευταία χρόνια από τα Κέντρα Πρόληψης και την ομάδα εργασίας «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ» σε δημοτικά σχολεία των νομών Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Ξάνθης με την αξιοποίηση του ομώνυμου ολιστικού προγράμματος πρόληψης.
Καθώς η σωματική άσκηση και η αποχή από το κάπνισμα συμβάλλουν στην καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων, τα Κέντρα Πρόληψης … πάνε παραλία για να κινηθούν μαζί με τους πολίτες, να ενημερώσουν κάθε ενδιαφερόμενο, μικρό και μεγάλο, και να μας προσκαλέσουν να πούμε όλοι μαζί «Όχι στο κάπνισμα». Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
  περίπτερο ενημέρωσης,
  προβολή video ευαισθητοποίησης για παιδιά (από το εκπαιδευτικό υλικό «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ»),
  δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους,
  μουσικοχορευτικό δρώμενο.

Παιδιά, νέοι, γονείς, εκπαιδευτικοί ελάτε στην παραλία να κινηθούμε όλοι μαζί με σύνθημα «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ». Αρκούν λίγη διάθεση, ένα…ταλαιπωρημένο λευκό μπλουζάκι, άνετα ρούχα και παπούτσια… Όλα τα υπόλοιπα είναι υπόθεση των στελεχών των Κέντρων Πρόληψης, που θα βρίσκονται σε… θέση μάχης από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Now we move! Ραντεβού, λοιπόν, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης (πίσω από το Βασιλικό Θέατρο).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» - Τηλέφωνα: 2310 202015 & 2310 204453

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !