1 Σεπτεμβρίου 2014

Συριζαίοι βουλευτές ζητούν να διδάσκονται Τούρκικα στα σχολεία

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Τέρενς Κουίκ σε δηλώσεις του, από την Ξάνθη εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η τουρκική γλώσσα δεν θα μπει στα νηπιαγωγεία της Θράκης, όπως πιέζει ο ΣΥΡΙΖΑ.»


Ο κ. Κουίκ είπε ότι οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας και πρόσθεσε: «Είναι αυτό που μεθοδεύει και το Προξενείο με τους δικούς του ντόπιους μηχανισμούς.Αλλά, μετά την εδώ επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου και τις σαφείς απαντήσεις που έδωσε ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Καλαντζής, στο θέμα μπήκε τελεία και παύλα» .

Επίσης ο κ Κουίκ εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, όπως είπε, με εισήγηση του πομάκου πολιτευτή των ΑΝΕΛ, Ιρφάν Μεχμεταλή, «έπιασαν τόπο οι προσπάθειές μας να λειτουργήσει Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στη Μάνταινα.»

«Το είχα κάνει ερώτηση στη Βουλή και το εξήγγειλε προχθές ο Υπουργός, που σημαίνει ότι 27 Πομάκοι, από 19 έως 45 ετών, θα επιστρέψουν στα θρανία για να τελειώσουν το σχολείο» πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι αφήνει στην κρίση των ελλήνων πολιτών την απάντηση που του έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η μητρική γλώσσα των μουσουλμάνων της Θράκης είναι η τουρκική καοώς και όταν ερωτήθηκαν από τον ίδιο γιατί οι Πομάκοι, οι Έλληνες, οι τοξοβόλοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου πρέπει να μαθαίνουν τουρκικά όταν επίμονα ζητούν ως δεύτερη γλώσσα να μαθαίνουν τα πομακικά» έλαβε ως απάντηση «να κάνουμε δημοψήφισμα να δείτε.»

Επίσης ο κ. Κουίκ είπε πώς στην κρίση των ελλήνων πολιτών αφήνει και το γεγονός ότι στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας στην Ξάνθη και με προσκεκλημένους όλους τους εκλεγμένους βουλευτές της Θράκης, από τους νομούς Ξάνθης-Ροδόπης εμφανίστηκαν μόνο οι μουσουλμάνοι βουλευτές και απουσίαζαν οι τρεις χριστιανοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Την παρουσία δώσαμε μόνο οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου (Τομεάρχης Παιδείας) Μαρίνος Ουζουνίδης (Βουλευτής Έβρου) και εγώ, με τη διπλή ιδιότητα του Βουλευτή Επικρατείας και Περιφερειακού Συμβούλου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης» κατέληξε ο κ. Κουίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !