4 Σεπτεμβρίου 2014

Νεκρός Μοναχός και δυο πυροσβέστες τραυματίες στο Άγιο Όρος

Ένας μοναχός σκοτώθηκε και δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, όταν τα οχήματα στα οποία επέβαιναν έπεσαν σε γκρεμό, βάθους περίπου 70 μέτρων, κοντά στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν το πυροσβεστικό όχημα με τους δύο επιβαίνοντες πυροσβέστες βγήκε στους δρόμους του Αγίου Όρους για την καθιερωμένη, ημερήσια περιπολία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λόγω της σαθρότητας του οδοστρώματος το πυροσβεστικό έπεσε σε δύσβατη περιοχή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο πυροσβέστες.

Ο μοναχός, σε όχημα μαζί με άλλους 9 μοναχούς, ξεκίνησαν για να πάνε στον τόπο του ατυχήματος και πιθανότατα να βοηθήσουν στον εντοπισμό των πυροσβεστών, όμως 100 μέτρα πριν από το σημείο του πρώτου περιστατικού, το όχημα ξέφυγε από τον δρόμο και έπεσε κι αυτό στο γκρεμό.

Με δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποστήριξε πως και τα δύο ατυχήματα σημειώθηκαν λόγω της σαθρότητας του εδάφους. “Είναι σαθρό το έδαφος και δεν το κατάλαβαν ούτε οι πυροσβέστες, ούτε ο μοναχός και έπεσαν στον γκρεμό, σε βάθος περίπου 60 – 70 μέτρων”.

Οι δύο πυροσβέστες ανασύρθηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ ένας μοναχός εντοπίστηκε νεκρός.

Προσπάθειες γίνονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων εννέα επιβαινόντων μοναχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !