23 Σεπτεμβρίου 2014

Ερώτηση_Α. Ξηροτύρη_Μακριά από τους στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 η Ελλάδα

Με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης της τελευταίας έκθεσης της ΕΕ για την αγορά των Τηλεπικοινωνιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Α' Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, σχετικά με το κατά πόσο η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στους στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020.

Η βουλευτής επισημαίνει ότι χρειάζεται ανασύνταξη και επαναπροσδιορισμός της όλης κατάστασης για την επίτευξη των στόχων της Ψηφιακής Ατζέντας 2020, με βασικούς στόχους ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο 30 Mbps για όλους και 100 Mbps τουλάχιστον για το 50% του πληθυσμού, μέχρι το 2020.
Εγείρει τις ανησυχίες της, καθώς η χώρα μας παραμένει μακριά από το μέσο όρο των χωρών μελών της ΕΕ στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας (κινητή και σταθερή), ενώ η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών έχει θεσπίσει Εθνικά Ευρυζωνικά Σχέδια με εξαίρεση την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Κύπρο. Τονίζει δε την έντονη ανησυχία της για το μέλλον της υλοποίησης του δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι, έργο το οποίο συζητείται από το 2008, χωρίς απτά αποτελέσματα.
Τέλος, ερωτά αν προτίθεται η κυβέρνηση να θεσπίσει ένα Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο, καθώς και ποιες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της Ψηφιακής Ατζέντας και της ψηφιακής οικονομίας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !