30 Αυγούστου 2014

Ορειβατικός Μαραθώνιος Δρόμος Ολύμπου

Στην τελική ευθεία της διοργάνωσης βρίσκεται η προετοιμασία για τον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΥΜΠΟΥ έναν από τους πιο αξιόλογους θεσμούς του Ορεινού Αθλητισμού στη χώρα μας, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 28 χρόνια ζωής.Η εκκίνηση του Αγώνα θα γίνει στις 07:30 το πρωί την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, από το καταφύγιο του Ε.ΟΣ.Θ «Δ. Μπουντόλας» που βρίσκεται σε υψόμετρο 940 μέτρα,στο δρόμο προς Πριόνια, 8 χμ από το Λιτόχωρο.
O MΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ξεκίνησε από μια ιδέα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης το έτος 1986.
Ο ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου υπήρξε πρότυπο που βρήκε αργότερα πολλούς μιμητές διοργάνωσής τόσο στον Όλυμπο, όσο και σε άλλα βουνά της Ελλάδος.
Ο Ε.Ο.Σ.Θ. διοργανώνει 28 χρόνια τώρα τον Αγώνα αυτό με κύριο σκοπό να συμβάλλει στη διάδοση των αθλημάτων του βουνού, την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και τη σύσφιξη των σχέσεων των νέων ανθρώπων, ενισχύοντας το στόχο ότι η αθλητική εκδήλωση αποτελεί ένα από τα μέσα έκφρασης Πολιτισμού.
Η διοργάνωση δίνει την ευκαιρία στους αθλητές να διαγωνιστούν σε μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή, η οποία εξελίσσεται στο κλασσικό μονοπάτι του Ολύμπου προς τις κορυφές μέσα στην ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά του βουνού των Θεών.
Η επί πολλά χρόνια επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση-θεσμός του Συλλόγου μας, συγκεντρώνει το Πανελλήνιο ενδιαφέρον του ορειβατικού και αθλητικού κοινού.
Οι θεατές που κατακλύζουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα την περιοχή, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους δρομείς στην έναρξη και εξέλιξη του Αγώνα, και τον τερματισμό που θα γίνει στην πλατεία του Λιτοχώρου.
Ο τερματισμός των πρώτων αθλητών της κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ αναμένεται στις 11:30 περίπου και των πρώτων ΓΥΝΑΙΚΩΝ ώρα 13:00 περίπου.
Η τελετή απονομής των επάθλων θα γίνει στις 14:30, παρουσία εκπροσώπων φορέων, του Τύπου και πολλών εθελοντών που τιμούν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Ο Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης διοργανώνει κάθε χρόνο τον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, του Δήμου Λιτοχώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !