21 Αυγούστου 2014

Ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία σε Σκιάθο και Σκόπελο

Δεκαοχτώ καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Σκιάθο και Σκόπελο δεν εφάρμοζαν τη φορολογική νομοθεσία ή διατάξεις για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.


Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, που συνεχίζει τους φορολογικούς και ασφαλιστικούς ελέγχους με εντατικούς ρυθμούς, βεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα σειρά παραβάσεων. Με στόχο την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, κλιμάκια Αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής βεβαίωσαν στη Σκόπελο παραβάσεις σε οχτώ περιπτώσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως σνακ-μπαρ, καφέ-μπαρ, καφενείο-καφετέρια, εστιατόρια, και διαπίστωσαν ότι συνολικά δεκατέσσερις εργαζόμενοι απασχολούνταν πέραν του ωραρίου που είχε δηλωθεί στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού κατά παράβαση της εργατικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε δύο καταστήματα, ένα εστιατόριο και ένα σνακ - μπαρ, αποδείχτηκε σε δύο περιπτώσεις η μη επίδειξη του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού, κατά παράβαση της εργατικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε ένα σνακ μπαρ - καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, ενώ ζαχαροπλαστείο δεν εξέδωσε τρεις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών.

Οι έλεγχοι στη Σκιάθο 
Στη Σκιάθο βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε δύο περιπτώσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνα και καφέ-ζαχαροπλαστείο) καθώς τρεις εργαζόμενοι εργάζονταν πέραν του ωραρίου που είχε δηλωθεί στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της εργατικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Επιπλέον, σε κέντρο διασκέδασης διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν συνολικά εννέα εργαζόμενοι, που δεν εμφανίζονταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο αποδείχτηκε η μη επίδειξη του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού, ενώ βρέθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος, χωρίς να επιδειχθεί ο σχετικός πίνακας προσωπικού κατά παράβαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε δύο καταστήματα, ένα εστιατόριο και ένα ουζερί-πιτσαρία προέκυψε επίσης μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου. 
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr &financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ




Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !