25 Αυγούστου 2014

Η πρώτη προβολή της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Κατερίνης

Η πρώτη προβολή της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Κατερίνης, αυτή την Τετάρτη, στις 8.30 μμ! Taxi (1996) Περιγραφή: Ο Carlos Saura δίνει μια ζοφερή εικόνα της σύγχρονης Μαδρίτης, όπου κυοφορούνται νεοφασιστικές ιδέες ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος.Ο λαμπερός παράδεισος της Γηραιάς Ηπείρου μετατρέπεται σε χοάνη σκοταδισμού και φαντάζει τρομακτικός εφιάλτης για τους “ανεπιθύμητους”. 

H ταινία περιγράφει την ερωτική ιστορία δύο νέων στη Μαδρίτη και τη σύγκρουσή τους, όταν η νεαρή ηρωίδα ανακαλύπτει πως ο φίλος της αλλά και ο πατέρας της ανήκουν σε μια ομάδα ταξιτζήδων που έχει αναλάβει να «καθαρίσει» τη Μαδρίτη απο τα… «παράσιτα». Αυτό θα το πετύχουν δολοφονώντας περιθωριακούς, μετανάστες, ομοφυλόφιλους, τραβεστί και έγχρωμους, που έχουν την ατυχία να καθίσουν στο πίσω κάθισμα του οχήματός τους. Γυρισμένη σε μια εντυπωσιακά φωτογραφημένη νυχτερινή Μαδρίτη, η ταινία είναι ένας συνδυασμός ιστορίας αγάπης και δυνατής περιπέτειας.

 Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, καταφέρνει να ξεγυμνώσει τον μεταλλαγμένο νεοφασισμό και ρατσισμό που υπάρχει στη σύγχρονη Ισπανία. Είδος: Δράμα Διάρκεια: 110'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !