21 Αυγούστου 2014

Ιακωβίδου: "Θα ψηφίσω το αντιρατσιστικό μόνο και μόνο για να συλληφθεί η Ρεπούση "



Την σύλληψη της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, που κατά καιρούς έχει εκφράσει προκλητικές για εθνικά θέματα απόψεις, ζήτησε η βουλευτής της ΝΔ, Τάνια Ιακωβίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η κυρία Ιακωβίδου μάλιστα δήλωσε ότι προκειμένου να συλληφθεί η κυρία Ρεπούση προτίθεται να ψηφίσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα στη Βουλή. «Η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων» συνιστά ποινικό αδίκημα, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αφορμή αυτής της επίθεσης φαίνεται να στάθηκε η χθεσινή ερειστική στάση της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την επιστολή 38 βουλευτών της ΝΔ για τις Γενοκτονίες.

Σε σχόλιό της στο Τwitter, η κυρία Ρεπούση απαντά στα όσα υποστηρίζουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αντί σχολίου για την τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ παραπέμπω στο Α. Λιάκος: Βγάλτε τους νεκρούς από τη ζυγαριά!».

Ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος σε άρθρο του με τίτλο «βγάλτε τους νεκρούς από τη ζυγαριά», τονίζει πως ο ιστορικός «δεν είναι δικαστής» και αναφέρεται εκτενώς στο πως ορίζεται η γενοκτονία: «Η γενοκτονία δηλαδή δεν είναι ένα ”αντικειμενικό γεγονός”. Η χρήση του χαρακτηρισμού γενοκτονία εξαρτάται από το ποιες συνέπειες επιδιώκουμε να έχει ο τρόπος που αναφερόμαστε στο γεγονός», υποστηρίζει ο κ. Λιάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !