26 Αυγούστου 2014

Αποκτά αξονικό τομογράφο το νοσοκομείο της Νάουσας



Μετά από αλλεπάλληλες και στοχευμένες παρεμβάσεις του Αναπλ. Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τόσο προς την Υφυπουργό Υγείας κ. Κατερίνα Παπακώστα, όσο και


προς το Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Δημοσθένη Ανδριόπουλο, δόθηκε άμεση λύση στο φλέγον ζήτημα του χαλασμένου αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου της Νάουσας, ο οποίος και θα αντικατασταθεί με αξονικό τομογράφο, που θα διατεθεί από το Νοσοκομείο της Φλώρινας.



Για το λόγο αυτό, ο κ. Τσαβδαρίδης είχε χθες το πρωί (25 Αυγούστου) συνάντηση με το Διοικητή της 3ης ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Ανδριόπουλος υπέγραψε την απόφαση μεταφοράς του αξονικού τομογράφου από το Νοσοκομείο της Φλώρινας σε αυτό της Νάουσας.

Έτσι, το ιστορικό Νοσοκομείο της Νάουσας δε θα στερείται πλέον αξoνικού τομογράφου, αλλά αντίθετα, θα διαθέτει έναν πιο σύγχρονο του προηγουμένου, ο οποίος θα έχει τέσσερεις τομές αντί για μίας και τον οποίο διεκδικούσαν και άλλα Νοσοκομεία της Ελλάδας.

Μετά το πέρας της υπογραφής της μεταβίβασης του αξονικού τομογράφου της Φλώρινας στο Νοσοκομείο της Νάουσας, οι κ.κ Ανδριόπουλος και Τσαβδαρίδης έκαναν τις εξής δηλώσεις :

Διοικητής 3ης ΥΠΕ:

«Με το Βουλευτή κ.Τσαβδαρίδη έχουμε συνεχή επικοινωνία εδώ και δυο χρόνια. Είναι ένας από τους ανθρώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ο οποίος πιέζει συνεχώς για το καλό των συμπολιτών του. Η μεταφορά του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου της Φλώρινας στο αντίστοιχο της Νάουσας δημιουργεί τις προϋποθέσεις της καλύτερης ποιότητας υπηρεσίας υγείας στους κατοίκους της περιοχής. Ο αξονικός είναι τεσσάρων τομών, σε καλή επάρκεια και θα λύσει ένα πάγιο αίτημα των συμπολιτών του στη Νάουσα. Ο κ.Τσαβδαρίδης πιέζει πάντοτε την Υγειονομική μας Περιφέρεια για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, τα οποία προσπαθώ να λύνω στα πλαίσια της νομιμότητας και των αναγκών, που υπάρχουν στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής».

Λάζαρος Τσαβδαρίδης:

«Ευχαριστώ θερμά τον κ.Ανδριόπουλο, ο οποίος όποτε χρειάστηκε να μεσολαβήσει, για να δοθεί λύση στα υγειονομικά θέματα της Ημαθίας και των Νοσοκομείων της Βέροιας και της Νάουσας, ήταν πάντοτε «παρών». Καταφέρνουμε από κοινού να λύνουμε προβλήματα των κατοίκων της περιοχής. Μόλις ανέκυψε το θέμα της διάθεσης του αξονικού τομογράφου της Φλώρινας και επειδή υπήρχε αίτημα και από άλλα Νοσοκομεία, πλην της Νάουσας, κινηθήκαμε ταχύτατα μιας και οι ανάγκες της Νάουσας ήταν πάρα πολύ μεγάλες, αφού ο αξονικός που υπήρχε, παρουσίασε πρόβλημα και δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Αντιλαμβανόμενος την αδήριτη αυτή ανάγκη προμήθειας με έναν πιο καινούργιο και σύγχρονο τομογράφο, ο κ. Ανδριόπουλος αμέσως έδωσε εντολή και διατίθεται τελικά από το Νοσοκομείο της Φλώρινας στη Νάουσα. Νομίζω ότι θα επιλύσει θέματα του Νοσοκομείου της Νάουσας, για το οποίο γνωρίζω το πόσο ιστορικό είναι και πόσο μεγάλη σημασία παίζει για τη ζωή των πολιτών της. Νομίζω ότι είναι προτεραιότητα και για τους ανθρώπους της Υγειονομικής Περιφέρειας και για αυτό το λόγο το κρατήσαμε και προσπαθούμε να το ενισχύσουμε. Με το νέο αξονικό τομογράφο λύνεται ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, το οποίο δημιούργησε προς στιγμή ανησυχίες στους πολίτες. Όπως όμως βλέπετε, με ταχύτατες ενέργειες και διαδικασίες η Υγειονομική Περιφέρεια το διαθέτει προς τους πολίτες της Νάουσας και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να το ανακοινώσουμε και επίσημα».


Με τον τρόπο αυτό, λύνεται και οριστικά ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα στον τομέα της Υγείας, που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της περιοχής της Νάουσας και ισχυροποιείται εκ νέου ο ρόλος του ιστορικού Νοσοκομείου της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !