5 Ιουνίου 2014

"ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ"

Η Κυβέρνηση βιάζεται να ολοκληρώσει το έργο του ξεπουλήματος της χώρας, βγάζοντας στο σφυρί όσες εκτάσεις γης και ακίνητα του δημοσίου προλαβαίνει.
     Αυτήν την φορά ετοιμάζεται να ξεπουλήσει παραλιακές και ημιορεινές εκτάσεις του νομού Πιερίας. Με διυπουργική απόφαση  παραχωρεί στο ΤΑΙΠΕΔ έκταση 21.320 στρεμμάτων του
«Πρώην Θεραπευτήριου Ψυχικών Παθήσεων Ιεράς Μονής Πέτρας» και το Κτήμα Σκάλας στη Σκοτίνα Πιερίας, το οποίο βρίσκεται σε έκταση 404 στρεμμάτων και έχει μισθωθεί από την ένωση φυσικών προσώπων Γ. Δεληγιαννίδη - Χ. Χιονίδη (ελληνοαμερικανικών συμφερόντων).

      Η εκποίηση του μοναδικού βυζαντινού μνημείου,( εκκλησία της παναγίας που κατασκευάστηκε το 1134) δεν λαμβάνει στο παραμικρό υπ' όψιν ούτε τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας, ούτε τις ιδιαιτερότητές της, ούτε την τοπική, ιστορική, πολιτιστική σημασία των ίδιων των κτηρίων, αλλά ούτε και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρουν στο Δημόσιο και στην περιοχή εάν αξιοποιηθούν με γνώμονα τις δημόσιες και κοινωνικές ανάγκες και με πλήρη και αποκλειστικό δημόσιο έλεγχο. Σημειώνουμε επίσης ότι στην περιοχή απασχολούνται 40 περίπου οικογένειες κτηνοτρόφων με 10000 ζώα και εκατοντάδες οικογένειες ακτημόνων γεωργών που καλλιεργούν με παραχωρητήριο χρήσης  από  το ΨΝΠΟ.

      Υπενθυμίζουμε την πρόταση αξιοποίησης του πρώην ΨΝΠΟ από φορείς του νομού μας ως Κέντρο Αποκατάστασης Τραυματιών και Θεραπευτικού Τουρισμού με αποκλειστικό έλεγχο  και εκμετάλλευση του δημοσίου και της τοπικής κοινωνίας.
  
      Όσο για τις παραλιακές εκτάσεις είναι προφανές ότι η εγκατάσταση ξενοδοχειακών και εμπορικών μονάδων και τουριστικών οικισμών, σημαίνει ανέγερση τουριστικών «μεγάρων», υψηλότατο οικονομικό αντίτιμο και τεράστια κέρδη για τους επενδυτές και τους τουριστικούς ομίλους. Σημαίνει αποκλεισμό των κατοίκων από τις παραλίες που έχουν απομείνει ακόμη ελεύθερες.

Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της με την παραχώρηση των δημόσιων ακινήτων στα κέρδη των ιδιωτικών συμφερόντων και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και της ιδιοκτησίας και για την ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στις παραλίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !