3 Ιουνίου 2014

Ανόρυξη υδρογεώτρησης στις Τ.Κ. Κάτω Αγίου Ιωάννη - Νέας Τραπεζούντας

Στην κάλυψη της ποιοτικής και ποσοτικής επάρκειας νερού στον οικισμό του Κάτω Αγίου Ιωάννη & της Νέας Τραπεζούντας, της Δημοτικής Ενότητας Κορινού του Δήμου Κατερίνης αναμένεται να συμβάλει η ανόρυξη και ο εξοπλισμός μιας νέας υδρογεώτρησης, στη θέση «Παλιούρι». Η έναρξη των εργασιών
ανόρυξης έγινε παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Αστέριου Μπουσνάκη και της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Αγίου Ιωάννη Ελένης Γεωργίου.


Σάββας Χιονίδης: «Εξασφαλίζουμε  ποιότητα και επάρκεια νερού για τους κατοίκους του Κάτω Αγίου Ιωάννη και της Νέας Τραπεζούντας»

«Με σημαντικές παρεμβάσεις αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα των δημοτών δίνοντας έμφαση στις υποδομές στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης. Προχωρούμε συντονισμένα και επιλύουμε τα πιο σημαντικά προβλήματα του Κάτω Αγίου Ιωάννη και της Νέας Τραπεζούντας, που ήταν το αποχετευτικό και η ύδρευση. Με το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζουμε την επάρκεια και ποιότητα στο νερό για τους κατοίκους της περιοχής. Γενικότερα, στόχος μας είναι η κατασκευή έργων που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Αστέριος Μπουσνάκης: «Επιλύουμε χρόνια προβλήματα στην ύδρευση του Κάτω Αγίου Ιωάννη & της Νέας Τραπεζούντας»

«Πέρα από την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων στο δίκτυο ύδρευσης του Κάτω Αγίου Ιωάννη, το έργο σε συνδυασμό με το δίκτυο αποχέτευσης των Τ..Κ. Κάτω Αγίου Ιωάννη και Νέας Τραπεζούντας - που όπως είναι γνωστό ολοκληρώθηκε νωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο -  θα συμβάλλει στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας»  τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης.

Τέλος, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Αγίου Ιωάννη, Ελένη Γεωργίου εξέφρασε την ικανοποίησή της, γιατί όπως σημείωσε: «Γίνεται ένα έργο σπουδαίο, που αφορά την υγεία μας  και θα αντιμετωπίσουμε έτσι οριστικά το πρόβλημα, που όπως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια είχαμε με το νερό  στην περιοχή».


Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου ανέρχεται συνολικά σε 147.600 ευρώ, ενώ η χρηματοδότησή του προέρχεται εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ. Εκτιμάται ότι θα χρειαστεί διάστημα ενός περίπου μήνα για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !