23 Μαΐου 2014

Γιώργος Πασχόπουλος: «Η Ελασσόνα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω


Με το σύνθημα «Ολύμπου Πολιτεία, το όραμά μας. Όλοι μαζί, ενωμένοι, συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια» ο Δήμαρχος Ελασσόνας και υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «Δήμος Ελασσόνας – Ολύμπου Πολιτεία» κ. Γιώργος Πασχόπουλος ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία την Πέμπτη  22 Μαΐου στην κατάμεστη Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.  

Μεταξύ άλλων ο κ. Πασχόπουλος ανέφερε: «Ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια με ένα όραμα! Την Ολύμπου Πολιτεία! Μέσα στη δύνη της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που ταλάνιζε την χώρα, καταφέραμε αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο, δύσκολο, ανεφάρμοστο. Με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων, η Πολιτεία αυτή αποκτά μέρα με την ημέρα τη δικής της μοναδική ταυτότητα, γράφει τις δικές της σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας. Στη δημόσια διοίκηση, στα έργα υποδομής, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην ανάπτυξη, στην πρόνοια».
«Κινηθήκαμε όλο αυτά τα χρόνια πάντα με διαφάνεια, χρηστή διαχείριση, συμμετοχική προσπάθεια, πολύ αγώνα και πάνω από όλα ειλικρίνεια, εφαρμόζοντας μία πολιτική που δεν διαχωρίζει, δεν ξεχωρίζει και δεν χαρακτηρίζει τους πολίτες ανάλογα με τη γεωγραφική, κομματική, κοινωνική, οικονομική ή επαγγελματική τους προέλευση. Το Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές, λειτούργησε πολύ γρήγορα σαν ένα σώμα, με υγιή διάλογο, εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις, γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών – πάντα επ’ ωφελεία της πολιτείας μας - λάμβανε αποφάσεις που προάσπιζαν τα συμφέροντα των πολιτών και της νεοσύστατης τότε – ίσως και λίγο εύθραυστης - πολιτείας μας .
Σε ότι με αφορά, ως Δήμαρχος Ελασσόνας, ως Δήμαρχος αυτής της Πολιτείας που όλοι μαζί οραματιστήκαμε και που όλοι μαζί χτίζουμε και ενδυναμώνουμε μέρα με την ημέρα, δεν μπορώ παρά να νοιώθω υπερήφανος για την εμπιστοσύνη που δείξατε όλα αυτά τα χρόνια στο πρόσωπό μου και στη Δημοτική μας Ομάδα. Τους δικούς σας ανθρώπους, που εσείς επιλέξατε να σας εκπροσωπήσουν».
«Πολλοί δεν γνωρίζουν το τεράστιο έργο που επιτεύχθηκε σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όμως εμείς καταφέραμε και :
υλοποιήσαμε ένα σημαντικό αριθμό έργων, είτε με ίδιες δυνάμεις,  είτε με την συνεργασία άλλων φορέων. Έργα πνοής που  επέλυσαν χρόνια προβλήματα.
Εξυγιάναμε τα οικονομικά του Δήμου και μειώσαμε δραστικά το χρέος του, παρά την μείωση των κρατικών ενισχύσεων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την λειτουργία του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας. Η σημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου έχει ως εξής
Ταμειακά διαθέσιμα                3,27 εκ €
Οφειλές                                   2,727 εκ€
Ταμειακό Διαθέσιμο               +540 χιλ.€
Υπόλοιπα δανείων                  2,7 εκ€ (εξυπηρετούνται κανονικά)

Ληξιπρόθεσμα                        (Τελευταίες πληρωμές έως τέλος Ιουνίου)
-          Προβήκαμε σε αναδιάρθρωση του διοικητικού μηχανισμού του Δήμου.
-          Η  θητεία μας, πέρα από την τεράστια οικονομική κρίση, συνέπεσε και με την αναδιάρθρωση ολόκληρου του διοικητικού  μηχανισμού. Στα πλαίσια αυτά καταργήθηκαν ή υποβαθμίστηκαν  από την κεντρική διοίκηση βασικές κρατικές δομές όπως οι Εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία κα.
Πολλοί συνυποψήφιοί μας διατείνονταν στις ομιλίες τους την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη για την κατάργηση τους. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά, και γι’ αυτό απέκρυψαν σκόπιμα την αλήθεια, ότι είμαστε από τους λίγους δήμους που κατόρθωσαν να διατηρήσουν κρατικές δομές και υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. – Ι.ΚΑ – ΕΟΠΥΥ) και αυτό γιατί παρείχαμε χώρους στέγασης και υλικοτεχνική υποδομή. 
Στηρίξαμε, επίσης,  το σαθρό λόγω της οικονομικής κρίσης σύστημα υγείας προσφέροντας βοήθεια τόσο στο Κέντρο Υγείας όσο και στα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Ελασσόνας. Ήταν και είναι συνεχής η παρουσία μας σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους δημότες, ακόμη και εάν δεν ανήκει στις αρμοδιότητές μας. Απευθυνθήκαμε επανειλημμένως στο Υπουργείο Υγείας, είτε με επιστολές αλλά και με κατ’ ιδίαν επισκέψεις μου στους αρμοδίους, αναφορικά με τις τεράστιες ελλείψεις αγροτικών γιατρών που αντιμετωπίζει κατά καιρούς ο Δήμος μας.  
-          Συμβάλλαμε με κάθε τρόπο στην στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου, συστήνοντας τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας, υλοποιώντας προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι». Στηρίξαμε την Τρίτη ηλικία μέσω των ΚΑΠΗ, σταθήκαμε στο πλάι των πολιτών με χαμηλό εισόδημα υλοποιώντας το πρόγραμμα της διανομής τροφίμων, παρέχουμε την υπηρεσία του Δημοτικού Ανταποκριτή, δηλαδή την παροχή  υπηρεσιών κατ’ οίκον σε ασθενείς και ανήμπορους συνδημότες μας, συμβάλλαμε στην επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης οικιών απόρων οικογενειών μέσω της Δ.Ε.Η. Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Ελασσόνας επέδειξε κοινωνική ευαισθησία, αγάπη για το συνάνθρωπο. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού όλη μας η προσπάθεια έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς της τον άνθρωπο.. 
-          Παρά τις βολές των συνυποψήφιων μας που προσπαθούν να αποδώσουν την ευθύνη των συγχωνεύσεων των σχολείων στο Δήμο,  απαντάμε πως εμείς δεν συναινέσαμε και πολύ περισσότερο δεν προκαλέσαμε τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων στις δημοτικές κοινότητες και υποστηρίξαμε με σθένος την θέση για τη λειτουργία 6/θέσιων σχολείων στις τοπικές κοινότητες. Οι αποφάσεις για τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων ελήφθησαν από την κεντρική διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας. Ακόμη και όταν αποφασίστηκε η συγχώνευση – κατάργηση σχολικών μονάδων, ο Δήμος Ελασσόνας για να ελαφρύνει γονείς και μαθητές από την ταλαιπωρία και τα έξοδα, ανέλαβε τη μεταφορά ενός μεγάλου αριθμού μαθητών σε όλη την περιφέρεια του Δήμου και σας κάνουμε γνωστό είμαστε ο μοναδικός δήμος που ανέλαβε την μεταφορά μαθητών στην Θεσσαλία.
-           Συστήσαμε το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης,   ώστε να στηρίξουμε την «βαριά» βιομηχανία του Δήμου, τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Οργανώσαμε ημερίδες και εκδηλώσεις για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σε συνεργασία με φορείς και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.  Στηρίξαμε σε κάθε προσπάθειά τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους και αναδείξαμε κάθε καλή πρακτική νέων συνεταιριστικών οργανώσεων (Συνεταιρισμός  «Βοσκός» στο Λιβάδι,  ΘΕΣΓάλα κ.α) αναγνωρίζοντας το συνεταιριστικό κίνημα ως μοχλό ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, το οποίο θα πρέπει με κάθε τρόπο να αναδειχθεί και να στηριχθεί από την πολιτεία.
-          Συνεργαστήκαμε με φορείς και συλλόγους, για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και την προώθηση δράσεων που αναδεικνύουν τον Δήμο Ελασσόνας ως τόπο ιδανικό για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
-          Διαχειριστήκαμε με αποτελεσματικότητα κρίσεις που απειλούσαν την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία (πυρκαγιά στην ΠΑΠ, κρούσμα λύσσα).
-          Εφαρμόσαμε μέσω της ΔΕΥΑΕΛ μια δίκαιη και ενιαία τιμολογιακή πολιτική στην επιβολή τελών ύδρευσης, ώστε να αμβλύνουμε τις ανισότητες που υπήρχαν στους πρώην καποδιστριακούς δήμους, και να προσφέρουμε ποιοτικότερες υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Η ενιαία τιμολογιακή πολιτική στην επιβολή των τελών ύδρευσης δεν ήταν στη διακριτική μας ευχέρεια, ήταν αναπόφευκτη. Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας οι περισσότεροι συνυποψήφιοι μας, ελλείψει επιχειρημάτων, υπόσχονταν στους πολίτες μείωση των τελών ύδρευσης και ταυτόχρονη αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Εμείς δεν εξαπατούμε τους πολίτες για να αντλήσουμε μικροκομματικά εκλογικά οφέλη! Πήραμε την μεγάλη απόφαση να εφαρμόσουμε την ενιαία αυτή πολιτική χωρίς να αναλογιστούμε το πολιτικό κόστος με γνώμονα μόνο το συμφέρον των πολιτών και την διάσωση της ΔΕΥΑΕΛ γιατί ακόμη και με αυτή την δίκαιη και ενιαία πολιτική, μπορεί να καλύπτει οριακά τις λειτουργικές της δαπάνες. Μια ενδεχόμενη μείωση των τελών, είναι επικίνδυνη για τους πολίτες γιατί θα την οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση και την παραχώρησή της σε ιδιώτες, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση αντιλαμβάνεστε ότι οι αυξήσεις θα είναι δυσθεώρητες. Αν ο κ.Ευαγγέλου σας έχει πει ότι θα μειώσει τα τέλη και ταυτόχρονα θα μπορέσει να συντηρήσει τη λειτουργία της ΔΕΥΑΕΛ ή δεν έχει κάνει τη σχετική μελέτη, είτε – πράγμα που δεν θα ήθελα ούτε εγώ να φανταστώ – φλερτάρει ήδη με τους ιδιώτες που θα τους παραχωρήσει την εκμετάλλευση.
Και τον προσκαλώ από αυτό το βήμα στην αυριανή του ομιλία να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα, πώς θα καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες της ΔΕΥΑΕΛ εφόσον διατείνεται ότι θα μειώσει το τέλος ύδρευσης;
Μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν, όσο και αν ο κος Ευαγγέλου θέλει να εμφανιστεί ως από μηχανής θεός, μειώνοντας τέλη, χαρίζοντας παροχές. Η πραγματικότητα – την οποία και δεν γνωρίζει, αλλά και δεν φρόντισε να μάθει – είναι άλλη.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς φροντίσαμε ώστε να υπάρξει μια ισορροπία στην επιβάρυνση των πολιτών του δήμου μας, για να μην έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών.
-           Εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ώστε να απασχολήσουμε άνεργους δημότες μας.
-          Αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κάθε φορά που η κεντρική διοίκηση θα επαναφέρει το θέμα του λιγνίτη προτάσσοντας ως επιχειρήματά μας την προάσπιση της δημόσιας υγείας των πολιτών μας, την προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.
-           Ιδρύσαμε  το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας, που προσφέρει επιμόρφωση σε ενήλικες δημότες μας, πάνω σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων».

Τις τελευταίες εβδομάδες επισκεφθήκαμε όλα τα χωριά της περιφέρειάς μας, μιλήσαμε με όλους τους συμπολίτες μας. Ανοικτά, χωρίς ατζέντα, χωρίς καμία διάθεση κουκουλώματος των προβλημάτων. Ακούσαμε, απαντήσαμε, ενημερώσαμε, προβληματιστήκαμε και τελικά δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα για την πενταετία 2014-2019  που  - εφόσον το επιτρέψουν οι πόροι μας – θα δώσει λύσεις στα περισσότερα προβλήματα, στις αναμονές, στις αγωνίες και τα αιτήματα των συμπολιτών μας. 
Δουλεύουμε με ορίζοντα πενταετίας για τα μεγάλα προγράμματα που θέλουν σοβαρές υποδομές, καλή οργάνωση και άρτιο διοικητικό μηχανισμό. Γιατί για όλους εμάς, σημασία έχει ότι φτιαχτεί, να φτιαχτεί για να μείνει, να αποδώσει, να φέρει ανάπτυξη και πρόοδο.
-          Η χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου μας, θα συνεχιστεί με την ίδια διαφάνεια και συστηματικότητα, προκειμένου κάθε ευρώ να πιάνει τόπο επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και της πολιτείας μας, θα μας επιτρέψει δε στην επόμενη πενταετία να ενισχύσουμε την παρουσία μας σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες με έργα που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.
-          Η αξιοποίηση του Ολύμπου παραμένει η μεγάλη πρόκληση για το Δήμο μας και θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για την ανάδειξη τόσο του ίδιου του βουνού όσο και της παρολύμπιας περιοχής με δράσεις όπως:
-     Διαμόρφωση Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού σε πρότυπο ορειβατικό κέντρο και επαναλειτουργία τους ως μαθητικές κατασκηνώσεις
-     Κατασκευή δύο οικοτουριστικών περιπτέρων στο δρόμο προς Βρυσοπούλες στη θέση Καραγιάννη και Σέλωμα Καρυάς
-     Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στη θέση Σιαπκα Λιβαδίου κ.α.

Έχουμε ήδη υποβάλλει αιτήσεις ένταξης για ένα σημαντικό αριθμό έργων σε διάφορα χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Συνεργαζόμαστε με διάφορες υπηρεσίες και φορείς για την υλοποίηση νέων χρηματοδοτούμενων έργων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας.
Μελετούμε το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, για την 5η Προγραμματική Περίοδο,  προτείνοντας:
ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΜΕ ΠΑΘΕ – ΕΓΝΑΤΙΑ (ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ)
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΓΕΦΥΡΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ
ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΟΥ
ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΕΡΓΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Δ.Δ. ΚΡΑΝΙΑΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ


Στην επόμενη πενταετία είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε νέες προτάσεις για χρηματοδότηση και άλλων έργων, αξιοποιώντας όχι μόνο τις πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ, αλλά και  προγραμμάτων όπως το Leader, το οποίο διαχειρίζεται η ΑΕΝΟΛ, η αναπτυξιακή εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Ελασσόνας με το μεγαλύτερο μετοχικό κεφάλαιο έναντι των υπολοίπων Δήμων του νομού.
Είμαστε ο μόνος συνδυασμός που έχει καταθέσει πρόγραμμα δράσεων για κάθε δημοτική ενότητα χωριστά.
Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας μέσα από το Γραφείο Γεωργικής  Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας, το οποίο σκοπεύουμε να ενισχύσουμε με την πρόσληψη, με ανοικτή διακήρυξη, ειδικών επιστημόνων που θα τους κατευθύνουν και θα υποστηρίζουν σε πολιτικές marketing (έρευνα αγοράς, προώθηση προϊόντων κ.α.).
Θα αξιοποιήσουμε τις κτιριακές υποδομές του Καπνεργοστασίου, μεταφέροντας εκεί το αμαξοστάσιο του Δήμου, αλλά κυρίως θα αξιοποιήσουμε το κτίριο στεγάζοντας εκεί το παράρτημα Γενετικής Βελτίωσης με στόχο την ανάδειξη και την προστασία της ντόπιας φυλής (ράτσας) Ελασσόνας αλλά και το γραφείο υποστήριξης των προϊόντων Αρνάκι Ελασσόνας Π.Ο.Π. και Κατσικάκι Ελασσόνας Π.Ο.Π.
Συμμετοχή στον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία των Σφαγείων Ολύμπου
Η μεγάλη δε πρόκληση είναι για την κτηνοτροφία: κανένα ποιμνιοστάσιο χωρίς νερό, ρεύμα (ΔΕΗ), πρόσβαση.
Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο να αναδεικνύουμε τα τοπικά μας προϊόντα με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων (Εδραίωση  της Γιορτής Φέτας) αλλά και με την πραγματοποίηση ημερίδων  με σκοπό την ενημέρωση των παραγωγών σε νέες τεχνολογίες, τεχνικές και υπηρεσίες εμπορίας και προώθησης ακόμη και σε διεθνείς αγορές.
Στηρίζουμε ακόμη περισσότερο το νέο συνεταιριστικό κίνημα και θα ενθαρρύνουμε συνεταιριστικές οργανώσεις με καινοτόμες ιδέες και πράξεις, προωθώντας τα ονομαστά προϊόντα του Δήμου μας 
Υποστηρίζουμε ένθερμα και εμπράκτως τις δράσεις για την αξιοποίηση της πιστοποίησης «Αρνάκι Ελασσόνας Π.Ο.Π.» και «Κατσικάκι Ελασσόνας Π.Ο.Π
Προωθούμε συστηματικά και μεθοδικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα (συμμετοχή στο πρόγραμμα LACTIMED κ.α)
Πρόθεσή μας όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσουμε την αναγκαία εικόνα για τον τόπο μας, τις φυσικές του ομορφιές, την ανάδειξη του Ολύμπου ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης.
Η πρώτη θητεία μας, εάν και μας δυσκόλεψε οικονομικά, μας έδωσε την δυνατότητα να μελετήσουμε συνολικά τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης των κοινοτήτων μας. Αυτή την πολύτιμη γνώση συμπεριλάβαμε στο πρόγραμμά μας, προτείνοντας εφικτά και υλοποιήσιμα έργα που θα βελτιώσουν της καθημερινότητα των κατοίκων και θα αλλάξουν την φυσιογνωμία των χωριών μας.
Ο συνυποψήφιος μας κος Ευαγγέλου σε πρόσφατες δηλώσεις του ομιλεί για την πρόθεσή του να φέρει την πλήρη ανατροπή στην υπάρχουσα κατάσταση στο Δήμο μας.
Προφανώς όλα τα παραπάνω που με το δικό σας κόπο, δαπάνες, εμπιστοσύνη, δουλειά, έγιναν, αποτελούν κακώς κείμενα για τον κο Ευαγγέλου, που θέλει να τα μηδενίσει και να τα ξαναφτιάξει με το δικό του τρόπο. Ο κος Ευαγγέλου μάλλον μπερδεύει τις υποδομές και τη δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια με πολύ κόπο από τους υπαλλήλους του δήμου και τη δημοτική αρχή, ως κοντέρ αυτοκινήτων, που το μηδενίζεις και πάμε από την αρχή… Αλλά στη δημόσια διοίκηση τα πράγματα δεν είναι δυστυχώς έτσι.
Πρέπει να μπορείς να συνεχίζεις, να διαχειρίζεσαι, να διοικείς. Ανθρώπους, προβλήματα, κρίσεις, χρέη, έκτακτα γεγονότα. Είναι αναγκαία η στοιχειώδης αυτοδιοικητική εμπειρία.
Ας μας πει λοιπόν ο διεκδικητής της δημοτικής αρχής, αν θα ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση σε σχέση με την ορθή οικονομική διαχείριση και την επιτυχή διαχείριση ενός εξωπραγματικού για τα μεγέθη μας χρέους που κληρονομήσαμε το 2010.
Να μας πει αν θα αλλάξει τον άρτιο διοικητικό μηχανισμό του δήμου
Αν θα ανατρέψει τα όσα έχουν συμβεί για τον πολιτισμό, την ιστορία μας, τον αθλητισμό στην πόλη μας
Ας μας πει, πώς θα ανατρέψει την πρόθεση της κυβερνήσεως  - που τον στηρίζει και ας μη το παραδέχεται – να κλείσει ή να συγχωνεύσει σχολεία.
Ας μας πει αν θα ανατρέψει το σύστημα και το μηχανισμό καθαριότητας που υπάρχει
Ας μας πει αν θα ανατρέψει την απόφαση του Δημάρχου για μειωμένες αποδοχές όλων των αιρετών και τη χρήση των προνομίων που από το νόμο έχει ο θεσμός και η ιδιότητα του Δημάρχου.
Ας μας πει αν θα ανατρέψει τον τρόπο διαχείρισης της ύδρευσης.
Ας αφιερώσει μία εβδομάδα από τη ζωή του για το Δήμο Ελασσόνας, για να του δείξουμε αν υπάρχει αδράνεια…
Ας μας πει επιτέλους ποιες κακές πρακτικές θα καταδικάσει και οι οποίες κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζει τα περί Διαύγειας;
Μέμφεται ο κος Ευαγγέλου το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί οι αποφάσεις μας λαμβάνονται με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο. Εκτός αν τον ενοχλεί και η ομόνοια, η ενωτική διάθεση, η πρόθεση να εργαστούμε ως ομάδα. Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι στα 3,5 χρόνια της θητείας μας δεν υπήρξε ουδεμία ανακοίνωση της αντιπολίτευσης που να μέμφεται το έργο μας.
Η τοπική αυτοδιοίκηση κύριε Ευαγγέλου προϋποθέτει άθροισμα και όχι διάσπαση δυνάμεων. Απαιτεί ενωτικό κλίμα και πρόθεση να συγκλίνουμε προς τους κοινούς στόχους.
Εσείς πριν ακόμη περάσετε την πύλη του Δημαρχείου ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, έχετε ήδη διχάσει το λαό της Ελασσόνας! Αυτό δεν θα σας το επιτρέψουμε ούτε εμείς ως δημοτική αρχή και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο λαός της Ελασσόνας, τον οποίο πολώνετε, τον οποίο παραπληροφορείτε σκοπίμως.
Σας δόθηκε χθες μια χρυσή ευκαιρία να μας καταγγείλετε ζωντανά, να μας πείτε τα κακώς κείμενα, να δικαιολογήσετε τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία στολίζετε τον εν ενεργεία και δημοκρατικά εκλεγμένο δήμαρχο. Αρνηθήκατε να παρευρεθείτε στο debate στο οποίο κληθήκαμε και οι δύο.
Αρνηθήκατε τον καθαρό, δημοκρατικό διάλογο, την παράθεση επιχειρημάτων.
Αρνηθήκατε να λάβετε απαντήσεις στις κατηγορίες που μας αποδίδετε.
Ίσως φοβάστε, γιατί έχουμε απαντήσεις και τις γνωρίζετε!
Ίσως φοβάστε, γιατί καμία από τις κατηγορίες δεν αγγίζουν το δήμαρχο της πόλης.
Ίσως γιατί έτσι απλά, δεν αντέχετε!
Εμείς ανοιχτοί στις δημοκρατικές διαδικασίες, σας καλούμε από εδώ από την κεντρική πλατεία της πόλης μας - την οποία με τόση μεθόδευση και μανία, θέλατε να κλείσετε την περασμένη εβδομάδα για την ομιλία σας, ξεπερνώντας τα όρια του σεβασμού προς τον εν ενεργεία Δήμαρχο – να προσέλθετε σε έναν γόνιμο, υγιή, δημοκρατικό διάλογο. Να μιλήσουμε σαν δύο απλοί πολίτες που συζητούν για την πόλη τους, το σήμερα και το αύριο. Σε απλή καθημερινή γλώσσα. Για να μας καταλάβει και ο κάθε παππούς και η κάθε γιαγιά που βλέπει τηλεόραση. Χωρίς ανακοινώσεις και δελτία τύπου.
Έτσι απλά. Νομίζω ότι το οφείλετε σε αυτόν τον λαό που θέλετε να σας εμπιστευθεί.
Είμαστε έτοιμοι όποτε το θελήσετε να προσέλθουμε.
Η 25 Μαϊου θα είναι μια ακόμη ημέρα νίκης της αυτοδιοίκησης. Μέρα νίκης για την πόλη και την πορεία της προς την πρόοδο και την ανάπτυξη.
Η σημερινή σας παρουσία, αλλά και η αίσθηση που αποκόμισα από όλα τα χωριά μας που επισκέφθηκα όλο αυτό το διάστημα, μου δίνουν την αίσθηση, τη βεβαιότητα πως όλοι μαζί ενωμένοι προχωράμε μπροστά.
Για τον τόπο μας
Μαζί με τις ευχαριστίες μου για την στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια, θα ήθελα να σας υποβάλλω  και τη διαβεβαίωση μου πως θα συνεχίσουμε ΟΛΟΙ μαζί, με το ίδιο σθένος, την ίδια διάθεση, να οργανώσουμε  ένα δήμο  πρότυπο για τα παιδιά και τα εγγόνια μας,  για την περιφέρεια, τη χώρα μας!
Η ανανέωση του ψηφοδελτίου  μας  και ο εμπλουτισμός του με νέα, άφθαρτα πρόσωπα, από όλο το κοινωνικό, οικονομικό και επαγγελματικό φάσμα, αποτελεί εγγύηση πως θα είμαστε μια δημοτική αρχή για όλους τους πολίτες, που θα αντιλαμβάνεται –όπως και τώρα – σε πρώτο χρόνο τις ανάγκες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα του συμπολίτη μας, δρώντας σε άμεσο χρόνο.
Από όλη αυτή την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, δεν θα μπορούσε να λείπει το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας μας. Οι νέες και οι νέοι μας.
Είναι χαρά και τιμή μας που το ψηφοδέλτιό μας είχε έντονη αύρα από νέους ανθρώπους, που θέλουν να μείνουν εδώ, στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, να εργασθούν γι αυτήν, να προκόψουν, να συνεχίσουν!
Είναι μεγάλο το αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτούς τους νέους, που ενώ απαξιώνουν σχεδόν στο σύνολό της την πολιτική, πείστηκαν, μας εμπιστεύθηκαν και μας ακολουθούν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Αποδεικνύουν έτσι πως οι νέοι δεν απαξιώνουν την πολιτική, την ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Απαξιώνουν τους πολιτικούς που τους εξαπάτησαν, που έκλεψαν, που κακοδιαχειρίστηκαν, που πρόδωσαν…
Εμείς, όλη η ομάδα του δημοτικού μας συνδυασμού, είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να καλούμε νέους και νέες, να μετέχουν των δημοκρατικών διαδικασιών, των θεμάτων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Η παρουσία τους σε όλα τα επίπεδα είναι πολύτιμη και απαραίτητη.
Εμείς τους καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και τους κρατάμε σαν πολύτιμο θησαυρό και παρακαταθήκη για το αύριο του τόπου μας. Του τόπου τους.
Το αποτέλεσμα των επιλογών μας δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών και η στήριξη στους νέους ανθρώπους του ψηφοδελτίου μας ήταν μια ελπίδα αισιοδοξίας για το μέλλον, γιατί αποδείχθηκε ότι οι πολίτες εμπιστεύονται στους νέους ανθρώπους το μέλλον αυτού του τόπου. Περίτρανα παραδείγματα οι κοινότητες της Τσαπουρνιάς, των Γιαννωτών, του Λόφου.
Πέρα και μακριά από τα όποια κομματικά διλήμματα που είχαν τεθεί, οι πολίτες σε κάθε γωνιά του Δήμου, μας υποδέχθηκαν με θέρμη, γιατί έχουν πειστεί ότι είμαστε ο μόνος συνδυασμός που μπορεί να εγγυηθεί την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Ελασσόνας. Είμαστε ο συνδυασμός που δεν θα προδώσει τις αρχές τους, γιατί το ήθος, η εργατικότητα και η διαφάνεια ήταν τα χαρακτηριστικά της πρώτης μας θητείας. Με υποψηφίους που πρεσβεύουν τα ίδια ιδανικά, με τον ίδιο ή και ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό, την ίδια αγάπη και το ίδιο σθένος, σας ζητώ εκ μέρους όλης της δημοτικής μας ομάδας, να μας εμπιστευθείτε την ψήφο σας στις 25 του Μάη, να σταθείτε στο πλάι μας και βεβαίως να μας ακολουθήσετε σε αυτή την όμορφη πορεία ανάπτυξης και προόδου της Πολιτείας μας. Του κοινού μας οράματος!
Απευθύνουμε κάλεσμα από αυτό το βήμα στους πολίτες που επέλεξαν τους άλλους συνδυασμούς στον πρώτο γύρο, να έρθουν κοντά μας γιατί σεβόμαστε τις επιλογές τους, γιατί θεωρούμε ότι οι θέσεις τους είναι πιο προσφιλείς σε εμάς.
Ανοίγουμε από εδώ, από την κεντρική πλατεία, διάλογο, τον οποίο διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την επομένη των εκλογών με ισότιμη συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων και μια διαρκή συνεργασία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Ελασσόνα δεν μπορεί να γυρίζει πίσω. Κοιτάει περήφανα μπροστά, με δύναμη, με πρόγραμμα, με όλους του πολίτες μια γροθιά, μια ομάδα.
Γιατί μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Όλοι μαζί, ενωμένοι, συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια!
 Σε αυτήν την προσπάθεια θέλω να είμαστε και πάλι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !