22 Μαΐου 2014

Ιατρείο πρώτων βοηθειών στον σταθμό ΟΣΕ Λάρισας

Μετά το δικαστικό μέγαρο Λάρισας, όπου εγκαταστάθηκαν απινιδωτές, με πρωτοβουλία του δικηγορικού συλλόγου, ένα ακόμα πολυσύχναστο σημείο της Λάρισας, θα αποκτήσει ιατρείο πρώτων βοηθειών. Πρόκειται για τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας.

Σύμφωνα και με ανακοίνωση του ΟΣΕ, ήδη το πρώτο ιατρείο λειτουργεί στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης και το επόμενο βήμα είναι στη Λάρισα και στη συνέχεια στο σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΣΕ, αυτό γίνεται «για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, την προστασία της υγείας του κοινού στους σιδηροδρομικούς επιβατικούς σταθμούς και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.»Τα ιατρεία αυτά, θα είναι πλήρως εξοπλισμένα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και στελεχωμένων με γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Στον εξοπλισμό αυτό περιλαμβάνονται αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές (AED), φορητές συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούνται σε επεισόδια καρδιακής ανακοπής, με δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης του καρδιακού ρυθμού και επαναφοράς στην σωστή λειτουργία. Τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή μπορεί να τον χρησιμοποιήσει υπάλληλος εκπαιδευμένος σε σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης .

Ο ΟΣΕ Α.Ε. προγραμματίζει άμεσα εκπαίδευση εργαζομένων σε πιστοποιημένα κέντρα (ΕΚΑΒ- ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. – Ε.Σ.) για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη χρήση σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, όπως απινιδωτής, ώστε να είναι δυνατή η άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών του επιβατικού κοινού στους χώρους των σταθμών.»

Στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας, γίνονται ετοιμασίες για τη δημιουργία του ιατρείου και πρόκειται να ξεκινήσει εκπαίδευση προσωπικού, για τη χρήση των μηχανημάτων. Επίσης, θα τοποθετηθεί και η σχετική σήμανση για την ενημέρωση των επιβατών.


"Ελευθερία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !