28 Φεβρουαρίου 2014

Α.Μάντζιος "Αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τις εκδηλώσεις μνήμης"

του Αντώνη Μάντζιου, οικονομολόγου, δημοτικού συμβούλου Κατερίνης
Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας πριν την ημερήσια διάταξη ζητήσαμε να συζητηθεί σε αυτό ή σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο το πρόβλημα που δημιουργείται με την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις του Δήμου όπως το πρόσφατο μνημόσυνο για τους 40 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς στην  Κατερίνη μεταξύ των οποίων και το τότε δήμαρχο Αιμίλιο Ξανθόπουλο.

Παρατηρήσαμε ότι ανεξάρτητα από την ύπαρξη Πρωτοκόλλου υπάρχει η δυνατότητα να μην καλείται η Χρυσή Αυγή γιατί με την παρουσία της αναιρείται αυτή η ίδια η εκδήλωση που σκοπό της είναι η απόδοση τιμής στα θύματα του Ναζισμού. Δεν γίνεται να τιμάται η μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού με την παρουσία και συμμετοχή των υμνητών του Χίτλερ,  των σημερινών ναζιστών, οι οποίοι παράλληλα αποτελούν και μέλη εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το κατηγορητήριο των Ελλήνων Δικαστών. Από την άλλη αποτελεί και προσβολή για τους συγγενείς και τους απογόνους των θυμάτων η κατάθεσης στεφάνου εκ μέρους αυτών που έχουν την ίδια ιδεολογική προσέγγιση με τους ναζιστές εκτελεστές.
Δυστυχώς δεν επεκτάθηκε η συζήτηση ενώ ο δήμαρχος στην ομιλία του επέμενε στην τήρηση του Πρωτοκόλλου για λόγους δήθεν νομιμότητας αναιρώντας όμως στην πράξη τους λόγους για τους οποίους γίνεται το μνημόσυνο που είναι η απόδοση τιμής στα θύματα του Ναζισμού και η καταδίκη του Ναζισμού.
Θεωρούμε ότι είναι χρέος του Δημοτικού Συμβουλίου, των Φορέων του Δήμου, των Συλλόγων αλλά και των ίδιων των δημοτών με την μαζική παρουσία τους, την αγωνιστική διάθεση, τον ενωμένο αγώνα τους να προστατεύσουν το νόημα των εκδηλώσεων μνήμης για τα θύματα του Ναζισμού εμποδίζοντας τους νοσταλγούς και υμνητές του Χίτλερ να συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !