6 Ιανουαρίου 2014

Ο Αγιασμός των Υδάτων στην Ολυμπιακή Ακτή και την Παραλία Κορινού

Παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, πραγματοποιήθηκε το πρωί η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού των υδάτων στην θάλασσα του οικισμού της Ολυμπιακής Ακτής. Στην τελετή παρέστησαν αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών,
φορέων και συλλόγων. Το σκηνικό συνέθετε επίσης σκάφος του Λιμενικού, ενώ και στη χερσαία ζώνη είχε συγκεντρωθεί πλήθος πιστών.
Νωρίτερα τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, ενώ αμέσως μετά σχηματίστηκε πομπή προς την παραλία, στην κεφαλή της οποίας βρίσκονταν η Φιλαρμονική του Δήμου.
Τον Τίμιο Σταυρό στην θάλασσα έριξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχήθηκε σε όλους “Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Να είναι το 2014 έτος Ανάστασης και προόδου που θα μας βρει ενωμένους [...]”.
Αψηφώντας και φέτος το κρύο αρκετά άτομα νεαρής ηλικίας βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πάρουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού. Τον Σταυρό έπιασε τελικά ο συντοπίτης μας Αθανάσιος Μπαμπούλης.
Εξάλλου, με ξεχωριστή λαμπρότητα η τελετή αγιασμού των υδάτων έγινε και στην Παραλία του Κορινού, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !