30 Ιανουαρίου 2014

Φωτορεπορτάζ από την παρουσίαση του Συνδυασμού του Γιώργου Φαρμάκη




Φίλες και φίλοι
Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τη διοίκηση του Δήμου Δίου Ολύμπου με έναν συνδυασμό πλαισιωμένο από άξιους και εργατικούς δημότες, από κάθε γεωγραφική ενότητα, επαγγελματική και κοινωνική ομάδα, πολλούς από τους οποίους ήδη τους γνωρίζετε από την έως τώρα συμμετοχή τους.



 Υπάρχουν όμως και αρκετοί νέοι και σε ηλικία και σε επίπεδο συμμετοχής στα κοινά, καταξιωμένοι ο καθένας στο χώρο του.  Έχουμε και το μεράκι και τη διάθεση να προσφέρουμε, όλοι μαζί, στον τόπο μας.



Επιλέξαμε το όνομα Συνδυασμός Ευθύνης για να σηματοδοτήσουμε την υπεύθυνη πολιτική που ακολουθούμε για την προκοπή του τόπου που έχουμε επιλέξει να κατοικούμε και να εργαζόμαστε μαζί με τις οικογένειες μας.
Έχουμε ευθύνη πρώτα απέναντι σε όλους τους Δημότες να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες τους και να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας.



Έχουμε ευθύνη απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αντιπαρέλθουμε όλα τα εμπόδια από όπου κι αν προέρχονται.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας, να ξεπεράσουμε τις όποιες αδυναμίες μας και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το κοινό όραμα με πίστη και αφοσίωση στις αδιαπραγμάτευτες αρχές μας που είναι διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων, ισονομία και αλληλεγγύη
Οι εκλογές του 2014 έχουν πολλές ιδιαιτερότητες.
Διεξάγονται μέσα σ’ ένα κλίμα απαξίωσης της συμμετοχής στα κοινά για δύο κυρίως αιτίες.


Η μια αιτία είναι η βεβαρυμμένη καθημερινότητα του καθενός μας, με πολλά προβλήματα, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί την τελευταία εξαετία από την Κεντρική Διοίκηση.
Η άλλη τα διάφορα γεγονότα αδιαφάνειας και κατασπατάλησης των Δημοσίων Πόρων από επιτηδείους χωρίς καμία πολιτική και κοινωνική συνείδηση.

Και οι δύο αυτές αιτίες όπως και πολλές άλλες αποτρέπουν τον ενεργό πολίτη από το να συμμετάσχει.
Εμείς, ο Συνδυασμός Ευθύνης απαντάμε με τους στόχους μας:
Να ξεπεράσουμε τη συνήθεια χρόνων που είχαν μετατρέψει τις τοπικές διαδικασίες σε πεδίο κομματικών αντιπαραθέ­σεων. Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι η κομματική αξιοποίηση των εκλογών. Δεν υπάρχει πια τέτοιο περιθώριο.

Το ζητούμενο είναι να παραμερίσουμε, όλοι μας, τις αγκυλώσεις, τις ιδεοληψίες και τις προσωπικές φιλοδοξίες και να μιλήσουμε πρακτικά, για την αξιοποί­ηση των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας. Όλοι έχουμε την ιδεολογική μας προέλευση και ασφαλώς υπάρχουν -και πρέπει να υπάρχουν-  διαφορε­τικές προσεγγίσεις. Τώρα όμως είναι η ώρα, να βρούμε τον κοινό παρανομαστή και τα σημεία προσέγγισης που οδηγούν στην ταχεία αντιμετώπιση των προβλημάτων και στην πρό­οδο σε όλους τους τομείς.
Να αξιοποιήσουμε κάθε δημιουργική δύναμη του τόπου μας που αποδέχεται τις βασικές αρχές μας που επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά είναι διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων, ισονομία και αλληλεγγύη,  με στόχο την προκοπή του τόπου μας με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις.
Να τολμήσουμε να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες μας και να συζητήσουμε επί της ουσίας. Να προτείνουμε εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τον κάτοικο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, τον εργαζόμενο, τον άνεργο της περιοχής.
Έχουμε θέσει στέρεες βάσεις με την οικονομική εξυγίανση που επιτεύχθηκε. Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της ανάπτυξης του Δήμου μας, κόντρα σε κάθε δυσκολία. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, δουλεύουμε για τη λύση τους.
Να προτάξουμε το κοινό συμφέρον και να αντιμετωπίσουμε, επιτέλους, την αυτοδιοίκηση όπως της αξίζει: Δηλαδή ως μοχλό ανάπτυξης και ως εργαλείο παρέμβασης με σημαντικές δυ­νατότητες.
Δεν αρκεί να συζητάμε μόνο για τα καθημερινά, όπως τα σκουπί­δια, η καθαριότητα, οι λακκού­βες στους δρόμους και τα σπα­σμένα πεζοδρόμια. Αυτά, πια, εί­ναι αυτονόητα.
Τώρα οφείλουμε να σχεδιάσουμε ένα εντελώς νέο τοπικό αναπτυξιακό μοντέλο που θα βασίζεται σε όλες τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου.
Να αξιοποιήσουμε τα σύγχρονα επιχειρηματικά εργαλεία του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας και να στραφούμε στην εξωστρέφεια και με την προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό και εξάγοντας τα προϊόντα του τόπου μας στις διεθνείς αγορές.
Ήδη επεξεργαζόμαστε τις θέσεις μας, που θα υποβληθούν στην Κεντρική Διοίκηση και από εκεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τα νέα Ευρωπαϊκά προγράμματα που για πρώτη φορά μετά από τέσσερα πλαίσια στήριξης αλλάζουν μορφή και ξεκινούν να δομούνται με επίκεντρο τις επιχειρήσεις και τις προοπτικές αξιοποίησης του ακαδημαϊκού δυναμικού.
Δρομολογούμε ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο έργα που προσφέρουν νέες θέσεις εργα­σίας.
Η αυτοδιοίκηση λειτουργεί πλέον στην πράξη ως μοχλός ανάπτυξης, και προ­σελκύει επενδύσεις, δημιουργεί ευκαιρίες. Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες συμμετέχουν στο σχε­διασμό και προγραμματισμό της περιοχής, και το γεγονός αυτό οδηγεί σε αξιο­ποίηση των ιδιαίτερων χαρακτη­ριστικών τους.

Αυτή τη συζήτηση κάνουμε. Αντιμετωπίζουμε την αυτο­διοίκηση όπως της αρμόζει, βάζοντάς την μπρο­στά στη μάχη της ανάπτυξης και δεν της επιτρέπουμε να γίνει πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. 
Θυμηθείτε εξάλλου,
Πότε οι υποσχέσεις, οι κραυγές και οι κομ­ματικές κορώνες δημιούργησαν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και πρόοδο;
Είναι κυριολεκτικά στο χέρι όλων μας να αλλάξουμε νοοτροπία και να πετύχουμε.

Σας ευχαριστώ 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗ
Υποψήφιος Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ KATERINIPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !