28 Ιανουαρίου 2014

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στην Γανόχωρα


Το ειδικό δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο, ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία της χώρας κατασκευάζεται με γοργούς ρυθμούς στην Τοπική Κοινότητα Γανόχωρας του Δήμου
Κατερίνης, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών το 2015.
Το έργο που ήταν όνειρο ζωής και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αναμένεται να διαμορφώσει σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά με αναπηρίες και να αποτελέσει μια κυψέλη ελπίδας - στήριγμα για τους γονείς των παιδιών.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες έως και την κατασκευή των υπογείων, έχουν γίνει οι απαραίτητες επιχώσεις και τα κατακόρυφα στοιχεία – υποστηλώματα τμήματος του ισογείου του έργου. Επιπλέον, κατασκευάστηκε το τοιχείο αντιστήριξης προς την πλευρά του υφιστάμενου σχολείου, ενώ οι εργασίες το αμέσως προσεχές διάστημα θα επικεντρωθούν στην ολοκλήρωση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου.
Σάββας Χιονίδης: «Δίνουμε οριστική λύση σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας»
Την ικανοποίησή του για τον ρυθμό εκτέλεσης των εργασιών εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ό,τι και να κάνεις για τα παιδιά είναι λίγο, ό,τι και να κάνεις για τα παιδιά με αναπηρία είναι ελάχιστο. Πρόκειται λοιπόν για ένα πολύ σημαντικό έργο - συνεισφορά στα παιδιά μας, που το έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Σε ένα πρόβλημα ετών δίνεται πλέον οριστική λύση, καθώς το καλοκαίρι του 2015 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμο προς χρήση».

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο προϋπολογισμού 4.565.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α. περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Ένα κτίριο εμβαδού 2424,25 τετραγωνικών μέτρων με συνολική επιφάνεια κάλυψης του διδακτηρίου 1136,30 τετραγωνικά μέτρα που θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο ένα όροφο. Το κτίριο θα διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες νηπιαγωγείων, γραφείο κοινωνικής λειτουργού,  γραφείο νηπιαγωγών και γραμματεία, γραφεία για τους δασκάλους και τον διευθυντή,  χώρο φαγητού. Επίσης, χώρους για εργαστήρια, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο, λογοθεραπευτή, έξι αίθουσες διδασκαλίας, όλα  όσα προϋποθέτουν τη λειτουργία μιας σύγχρονης σχολικής μονάδας κ.α.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι και ο εξοπλισμός του σχολείου θα γίνει με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ ήδη έχει διενεργηθεί και ο σχετικός διαγωνισμός. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !