6 Ιανουαρίου 2014

45 κολυμβητές τήρησαν το έθιμο των Θεοφανείων στο Πανόραμα

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ο Εορτασμός των Θεοφανείων. Μάλιστα οι Ιερείς που τέλεσαν την πρωινή δοξολογία για τον Εορτασμό του Αγιασμού των Υδάτων
αναγκάστηκαν να ρίξουν δύο σταυρούς στα νερά του δημοτικού μας κολυμβητηρίου, λόγω της μεγάλης προσέλευσης των κολυμβητών, αλλά και του κόσμου που κατέκλυσε κάθε γωνιά του  . Στην τελετή παραβρέθηκαν συνολικά 45 κολυμβητές, οι οποίοι χωρισμένοι σε δύο ομάδες, βούτηξαν στα νερά του στεγασμένου δημοτικού κολυμβητηρίου Πανοράματος, τηρώντας για 12η συνεχή χρονιά το έθιμο.

Στην πρώτη ομάδα συμμετείχαν 11 έφηβοι και ενήλικες, ενώ στη δεύτερη, που έκλεψε και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, πήραν μέρος  34 μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια  από τις Ακαδημίες του δημοτικού κολυμβητηρίου.

Νικητές του Σταυρού ήταν φέτος ο 11χρονος Δημήτρης Στεφάνου και ο 17χρονος Τάσος Μανωλάκης, στους οποίους ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης πρόσφερε από μια εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και του Χριστού αντίστοιχα.


Να σημειωθεί ότι το δημοτικό μας κολυμβητήριο βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην ιστορία του δήμου, που πραγματοποιείται  στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος. Το έργο  είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα είναι έτοιμο φέτος την άνοιξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !