12 Δεκεμβρίου 2013

O Aντιστράτηγος ε.α . Ιωάννης ΖΟΥΚΑΣ στη Σχολή Γονέων

O Aντιστράτηγος ε.α . Ιωάννης ΖΟΥΚΑΣ την Δευτέρα 16 Δεκ. στην Σχολή Γονέων -
ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Το θέμα της ομιλίας του είναι " ΒΑΛΚΑΝΙΑ: Μιά Γεωστρατηγική και Γεωπολιτική προσέγγιση".

Στην συνέχεια η Μορφωτική ένωση Καταφυγιωτών θα παρουσίασει παραδοσιακά τραγούδια στους φίλους της Σχολής Γονέων Κατερίνης.
Όπως πάντα όλες οι εκδηλώσεις γίνονται στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης στίς 19:00 με Ελεύθερη είσοδο.



Ιωάννης ΖΟΥΚΑΣ Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής Γ’ Σ.Σ./NDC-GR

Αντιστράτηγος Ιωάννης Ζούκας γεννήθηκε το 1951 στο Καταφύγιο Καρδίτσης και προέρχεται από αγροτική και πολύτεκνη οικογένεια. Εισήλθε στην Σχολή Ευελπίδων το 1969 και αποφοίτησε το 1973 ως Ανθυπολοχαγός  Πεζικού. Αποφοίτησε μεταξύ των τριών πρώτων από όλα τα Ελληνικά Σχολεία επαγγελματικής εξέλιξης (Βασικό Τμήμα Σχολής ΠΖ, Προκεχωρημένο Τμήμα Σχολής ΠΖ, Σχολή Πολέμου, Σχολή Εθνικής Άμυνας). Αποφοίτησε από σχολείο των ΗΠΑ σχετικό με τα όπλα μαζικής καταστροφής. Αποφοίτησε από το Βασιλικό Κολλέγιο Στρατηγικών Σπουδών του Λονδίνου. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.
Διαθέτει μεγάλη Διοικητική εμπειρία καθόσον διοίκησε όλα τα κλιμάκια Διοικήσεως του Ε.Σ. Διοίκησε την ταξιαρχία στο Κόσσοβο και το Γ’ Σώμα Στρατού.
Μετά την αποστρατεία του, έγινε μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, της Ελληνικής Εταιρίας  Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΕΣΜΕ), της Φιλοπτώχου Αδερφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης και του Ομίλου Φίλων του Αγίου Όρους. Επίσης δίνει διαλέξεις ως ομιλητής, αρθογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά και συμμετέχει σε τηλεοπτικές συζητήσεις επί Εθνικών και Διεθνών θεμάτων. Είναι έγγαμος, πατέρας 2 παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !