9 Δεκεμβρίου 2013

Λιτόχωρο: Συνέδριο για ανάπτυξη περιπατητικού τουρισμού



Με την παρουσία του γενικού προξένου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Ingo von Vossκαι της διευθύντριας του Ιδρύματος Konrad-Adenauer στην Αθήνα Susanna Vogt του δημάρχου Δίου-Ολύμπου Γιώργου Παπαθανασίου,
του προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου Διονύση Πασχάλη, εκπροσώπων άλλων φορέων και πλήθους συνέδρων, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου, στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα, στο Λιτόχωρο, το Ελληνογερμανικό φόρουμ ορεινής πεζοπορίας.
Στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου Γιώργος Κωτούλης, οι αντιδήμαρχοι Δίου-Ολύμπου Γιώργος ΦαρμάκηςΣοφία Ζουρζούρα και Μαρία Τσιμήτρη, ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου (Δ.Ι.Μ.Α.) Επαμεινώνδας Φαχαντίδης που είναι ομ.καθηγητής της ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ., ο υπεύθυνος διεθνών και δημοσίων σχέσεων του Δ.Ι.Μ.Α. καθηγητής ερευνητής του ινστιτούτου δασικών ερευνών Θεσσαλονίκης Χρήστος Γαλλήςη πρόεδρος του ΕΟΣ ΛιτοχώρουΈλλη Τζιούκα, ο πολιτευτής Ξενοφών Μπαραλιάκος κ.ά.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας - συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για τη δημιουργία Ελληνο-Γερμανικού δικτύου μεταξύ ΠεριφερειώνΔήμων και Πολιτών, οι εισηγητές αναφέρθηκαν στον περιπατητικό τουρισμό ενώ το ενδιαφέρον ορισμένων επικεντρώθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο.
Επίσης, επειδή το 2013 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την πρώτη επίσημη καταγραφή ανάβασης στις κορυφές του Ολύμπου το 1913 από τους BoissonnasBovy και Χρήστο Κάκκαλο, έγινε αναφορά και στο γεγονός αυτό.
Στην έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Ingo von Voss, η διευθύντρια του Ιδρύματος Konrad-Adenauer στην ΑθήναSusanna Vogtη αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου αλλά και ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου Διονύσης Πασχάλης.
Ο δήμαρχος κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε κυρίως στο βουνό των θεών, τον Όλυμπο, μίλησε για τα πλεονεκτήματά του σε πανελλαδικό επίπεδο, τόνισε ότι πρόκειται για βουνό με παγκόσμια εμβέλεια ενώ ανέπτυξε και τις δυνατότητες για περαιτέρω ανάδειξή του. Στον Όλυμπο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και ο γενικός πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Ingo von Voss.
Τέλος, ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου Διονύσης Πασχάλης, απευθυνόμενος στον Γερμανό πρόξενο και στη γερμανική αντιπροσωπεία είπε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μοναδική ιστορία και παράδοση και οι Έλληνες είναι λαός περήφανος, φιλόξενος με πολιτισμό και αξιοπρέπεια.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαθανασίου δώρισε στον Dr. Ingo von Voss και στη συνοδεία του έναν τόμο για τον Όλυμπο, του Fred Boissonnas (έκδοση που επιμελήθηκε ο Γιάννης Κυρίτσης), έντυπα προβολής της Πιερίας καθώς και τσάι Ολύμπου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου,Διονύσης Πασχάλης, δώρισε στους επίσημους καλεσμένους το βιβλίο «MACEDONIA-EVIDENCE», γραμμένο στη Γερμανική γλώσσα, αναφέροντας ότι μέσα σε αυτό αναδεικνύεται η αλήθεια για τη Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !