23 Δεκεμβρίου 2013

Παραδόθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταμώνα

           


Την ημέρα εορτής της αγίας Αναστασίας της φαρμακολύτριας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, επέλεξαν οι οργανωτές της τελετής προκειμένου να παραδώσουν και τυπικά το Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταμώνα στο Νοσοκομείο Κατερίνης.
Μάλιστα, όπως ανέφερε στην ομιλία της η τέως Πρόεδρος επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. – Παιδίατρος – Ιατρός Κοινωνικής Ιατρικής κ. Άννα Φαχαντίδου, επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημέρα όπου εορτάζει η αγία Αναστασία η οποία, κατά την Ορθόδοξη Παράδοση, έχει από τον Θεό το χάρισμα να λυτρώνει ανθρώπους από ψυχικές και σωματικές ασθένειες.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργου Παπαθανασίου, του Προέδρου του ομωνύμου Κοινωφελούς Ιδρύματος κ. Διονύση Πασχάλη, καθώς επίσης και του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλαταμώνα κ. Γιάννη Σπαθάρη.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πριν από την τελετή, η δημοτική μπάντα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου παρουσίασε χριστουγεννιάτικα μουσικά κομμάτια ενώ μετά τον Αγιασμό μίλησε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλαταμώνα κ. Γιάννης Σπαθάρης, ο οποίος, ως γνωστόν, μαζί με το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού παραχώρησαν (με χρησιδάνειο) τη χρήση του κτιρίου στον Δήμο Δίου-Ολύμπου.
Στη συνέχεια η τέως Πρόεδρος επιτροπής Κοινωνικής   Πολιτικής του Α.Π.Θ. – Παιδίατρος – Ιατρός Κοινωνικής Ιατρικής  κ. Άννα Φαχαντίδου απεύθυνε χαιρετισμό που εξήρε την ανιδιοτελή προσφορά συνανθρώπων μας αυτή την δύσκολη περίοδο τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη ύπαρξης κοινωνικής αλληλεγγύης προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση  που βιώνουμε.
Ακολούθως, χαιρέτισε ο Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαος Γεωργιάδης, ο οποίος, μεταξύ των άλλων που είπε, ανέφερε ότι «σ’ αυτή την εποχή της κρίσης, πράξεις σαν κι αυτή (παραχώρηση και ανακατασκευή κτιρίου για να λειτουργήσει ως Περιφερειακό Ιατρείο) που έγινε στον τόπο σας, σημαίνει ότι εμείς δεν θα γονατίσουμε, θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα επιζήσουμε όπως ζούσαμε παλιά».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στον δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Γιώργος Παπαθανασίου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταμώνα λειτουργεί με ελλείψεις προσωπικού, γι αυτό και πρέπει να στελεχωθεί επαρκώς.
Σημείωσε, ακόμη, ότι υπάρχουν και κάποιες ελλείψεις εξοπλισμού, γι αυτό και ανακοίνωσε ότι κατόπιν συζήτησης που είχε με τον Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος κ. Διονύση Πασχάλη, πήρε την διαβεβαίωση ότι πέρα από την ανακατασκευή του κτιρίου ο κ. Διονύσης Πασχάλης είναι πρόθυμος να εξοπλίσει το Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταμώνα με ορισμένα αναγκαία ιατρικά μηχανήματα που λείπουν.
Μετά το πέρας του χαιρετισμού του ο κ. Παπαθανασίου κάλεσε τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλαταμώνα κ. Γιάννη Σπαθάρη καθώς και τον Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος κ. Διονύση Πασχάλη προκειμένου να τους τιμήσει για τη μεγάλη προσφορά τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !