13 Δεκεμβρίου 2013

Ψήφισμα του Δήμου Κατερίνης για τους Πλειστηριασμούς



Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης κατά την συνεδρίαση της 3ης/12/2013 με ομόφωνο ψήφισμα του ζητά σαν ελάχιστο βήμα προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, την παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και την απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.

Τα Ελληνικά νοικοκυριά έχοντας υποστεί μεγάλη μείωση εισοδήματος, αύξηση φορολογίας αλλά και δοκιμαζόμενα από την υψηλή ανεργία αδυνατούν να ανταποκριθούν πλέον στις δανειακές τους υποχρεώσεις με κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους αν γίνει η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών και δεν παραταθεί η ισχύς της απαγόρευσης που λήγει μέχρι το τέλος του μήνα.

Καλούμε την κυβέρνηση το κοινοβούλιο και τους τοπικούς βουλευτές να προχωρήσουν στη παράταση της ισχύος της αναστολής της άρσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για δύο τουλάχιστον χρόνια για όσους οφείλουν μέχρι 200.000 ευρώ στις Τράπεζες, όπως ισχύει μέχρι τώρα.

Επιπλέον τους καλούμε να επεκταθεί το παραπάνω μέτρο και για όσους οφείλουν στο δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία καθώς και για τους εμπόρους ελεύθερους επαγγελματίες κ.λ.π. οι οποίοι δεν προστατεύονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !